Заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко заяви, че

...
Заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко заяви, че
Коментари Харесай

НАТО отрови Скрипал, за да увеличи парите за отбрана, предположи Москва

Заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко съобщи, че НАТО може да е възнамерявало отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал, с цел да откри опрощение за увеличението на разноските за защита, оповестяват съветски медии.

Грушко, който преди беше дипломат на Русия в НАТО, дефинира обстановката като " провокация, определена в специфичен миг за в допълнение утежняване на връзките сред Русия и Запада ".

" Мисля, че всичко това е било планувано, в това число поради обстоятелството, че е належащо да се изясни на обществеността в близко бъдеще къде отиват парите, тъй като това са колосални разноски ", разясни той.

Дипломатът разкритикува решението на алианса да експулсира седем съветски дипломати и да не издаде визи на други трима.

Англия упреква Москва, че стои зад отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри на 4 март. Според Лондон Русия е употребила химически сътрудник новичок. Обединеното кралство експулсира 23-ма съветски дипломати, а Москва, която изрично отхвърля обвиняванията, предприе реципрочни дейности. Близо 30 страни в символ на взаимност с Англия взеха решение да изгонят общо повече от 100 съветски дипломати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР