Заместник-министърът на външните работи на Китай Ли Ючен коментира в

...
Заместник-министърът на външните работи на Китай Ли Ючен коментира в
Коментари Харесай

Insider: Китай обещава да засили връзките с Русия, независимо от всичко

Заместник-министърът на външните работи на Китай Ли Ючен разяснява в понеделник по време на среща с съветския дипломат в Китай Андрей Денисов, че Пекин ще „ ускори стратегическата съгласуваност “ и ще насърчи взаимноизгодното съдействие с Москва, без значение по какъв начин се трансформира интернационалният пейзаж, оповестява Търговията сред страните в действителност продължава да пораства - и също така Китай към момента поддържа неутрална позиция по въпроса за специфична интервенция в Украйна.

Китайското външно министерство, на фона на продължаващата съветска специфична интервенция в Украйна, съобщи, че Пекин ще " ускори стратегическата съгласуваност " с Москва, без значение от всичко, оповестява The Insider. Според изданието, изказването е направено от китайския заместник-министър на външните работи Ли Ючен на среща с съветския дипломат в Китай Андрей Денисов в понеделник.

„ Без значение по какъв начин се трансформира интернационалният пейзаж, Китай ще продължи да укрепва стратегическата съгласуваност с Русия, с цел да реализира взаимноизгодно съдействие, да пази общите ни ползи дружно с нея и да предизвиква основаването на нов вид интернационалните връзки и интернационална общественост, която има обща визия за бъдещето на човечеството “, цитира The Insider.

Според вестника, китайски чиновник по време на срещата е отбелязал, че комерсиалният оборот сред Русия и Китай се е нараснал с 30% през първото тримесечие на 2022 година, достигайки 38,2 милиарда $.

Коментарите на заместник-министъра на външните работи на КНР са още едно доказателство за укрепването на руско-китайския съюз, показва кореспондентът на The Insider. Както напомня журналистът, от 2004 до 2021 година търговията сред страните се е нараснала от $10,7 милиарда на $140 милиарда В същото време, за разлика от доста други страни, които осъдиха Русия във връзка със започването на специфична интервенция в Украйна, Китай взема повече неутрална позиция, отбелязва създателят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР