Заместник-министърът на външните работи Льо Ючън заяви, че глобализацията не

...
Заместник-министърът на външните работи Льо Ючън заяви, че глобализацията не
Коментари Харесай

Китай: НАТО подклаждала нестабилността, довела до конфликта между Русия и Украйна

Заместник-министърът на външните работи Льо Ючън съобщи, че глобализацията не би трябвало да се " трансформира в оръжие ", а политиката на военните блокове би трябвало да бъде " отхвърлена ", ден откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести китайския си сътрудник Си Дзинпин за " последствията ", в случай че Пекин поддържа военните дейности на Русия в Украйна.

 

 

По време на Четвъртия интернационален конгрес за сигурност и тактика в Пекин в събота китайският представител се съгласи с оценката на Москва, че безконтролното разширение на НАТО в Източна Европа и неспособността да се отговори на опасенията за националната сигурност на Русия са проправили пътя към актуалната рецесия, като съобщи, че един елементарен " ангажимент за отвод от разширение на изток би могъл елементарно да постави завършек на рецесията и да спре страданията ".

 

" Вместо това избра да раздухва пламъците от безвредно разстояние, наблюдавайки по какъв начин личните му търговци на оръжие, банкери и петролни магнати печелят от войната, до момента в който оставят хората в една дребна страна с рани от войната, чието възобновяване ще отнеме години ", сподели той.

Стремежът на НАТО към " безспорна сигурност " води до " безспорна неустановеност ", добави Льо. Последиците от притискането на една огромна мощ, изключително нуклеарна, в ъгъла са още по-непредставими.

Москва изрично се опълчва на наличието на НАТО наоколо до границите си и предприе задача за приемане на писмени гаранции, които да спрат разширението на водения от Съединени американски щати боен блок и да не разрешат на Украйна да се причисли към него. Западът обаче подцени опасенията на Русия.

 

 

" Историята е потвърдила неведнъж, че глобите не могат да решат проблемите ", сподели Льо. " Санкциите против Русия стават все по-скандални.. Санкциите единствено ще навредят на елементарните хора, ще се отразят на икономическата и финансовата система... и ще влошат международната стопанска система. "

 

Пекин е подложен на засилен напън от страна на Запада да се дистанцира и да прекъсне комерсиалните си връзки с Москва, откакто Китай се въздържа да поддържа резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации, осъждаща военните дейности на Русия в Украйна, и избра да резервира неутралитет дружно с Индия, Пакистан, Южна Африка и още 30 страни.

В петъчния си видеоконферентен диалог с президента Байдън китайският водач Си Дзинпин акцентира, че Пекин постоянно е бил " за мир и срещу война ", като прикани всички страни, участващи в продължаващия спор сред Москва и Киев, да се придържат към дипломацията. В отговор Байдън сякаш предизвести Си, че Пекин ще понесе " последици ", в случай че окаже материална поддръжка или помогне на Москва да избегне западните наказания.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР