Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи Купата на министъра

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи Купата на министъра
Коментари Харесай

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи купата на победителя във Втория турнир по шахмат за дипломати

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи Купата на министъра на външните работи във Втория шампионат по шахмат за дипломати на спечелилия Владимир Данчев - някогашен чиновник в дипломатическата работа.

На тържествената гала в Министерството на външните работи Георг Георгиев прикани участниците да трансфорат шампионата в добра и устойчива традиция, която да се резервира в полето на спорта.,,Понякога на интернационалната сцена се постанова да,,играем шах‘‘. Много се надявам, че за разлика от шахматното поле няма да се постанова да вършим жертви, за да спечелим играта. Напротив външната политика е тази която построява мостове посред ни и намира верния метод към всички нации държави‘‘, съобщи заместник-министър Георгиев.



Заместник-министърът на младежта и спорта доцент Стоян Андонов награди спечелилия второ място – Туан Ван Дер Ток, стажант в дипломатическото посланичество на Нидерландия.

На трето място се класира Георги Павлов, механически шеф в Българската Федерация по шахмат 1928. Той получи своята премия от Боряна Симеонова, шеф на дирекция,,Протокол‘‘ на Министерство на външните работи.



Освен премиите за призовите три места, бяха раздадени и медали за останалите участници в спортната конкуренция.

Турнирът се организира за втора година в Министерството на външните работи. На шахматните дъски сили премериха 12 участници от три страни, представители на посолства, упълномощени в страната, както и чиновници на Министерство на външните работи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР