Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр е заявила, че

...
Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр е заявила, че
Коментари Харесай

Руски войски щурмуват Соледар. Зеленски: Гръдът е покрит с трупове

Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр е декларирала, че след несполучлив опит за завладяване на Соледар в Донецка област и оттегляне, съветските сили са почнали мощна офанзива на града.

Тя оповестява в Telegram, че преди този момент руснаците са се прегрупирали, възстановили са загубите си, придвижили са спомагателни щурмови елементи и са трансформирали тактиката си, осведоми " УНИАН ".

" Сега врагът е задействал огромен брой щурмови групи, образувани от най-хубавите запаси на ЧВК " Вагнер ". Противникът напредва безусловно върху труповете на личните си бойци, употребявайки всеобщо артилерия, системи за залпов огън и минохвъргачки, обстрелвайки даже личните си бойци ", акцентира Маляр.

 

Ситуацията в най-горещите региони на военни действия - Донецка и Луганска област - беше разисквана на съвещание на щаба на висшия главнокомандващ в понеделник.

 

Това съобщи в следващото си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, представен от " Укринформ ". 

 

" Днес организирах постоянно съвещание на щаба. Основно внимание беше отделено на обстановката в Донецка и Луганска области - тези региони, които в този момент са най-горещи. Бахмут и Соледар, Кремина и Сватово, общите вероятности в Донбас за идващите седмици. 

Битката за Донбас продължава. Въпреки че нашествениците в този момент са съсредоточили най-големите си старания върху Соледар, резултатът от тази сложна и дълга борба ще бъде освобождението на целия ни Донбас ", сподели президентът Зеленски в последното си послание.

 

Президентът благодари на всички украински военнослужещи, които защитават Бахмут, демонстрирайки изключителна устойчивост, и войските в Соледар, които устояват на нови и още по-твърди офанзиви.

" Изключително мъчно е - съвсем не са останали цели стени... Благодарение на издръжливостта на нашите бойци там, в Соледар, спечелихме в допълнение време и спомагателна мощ за Украйна. Какво искаше Русия да завоюва там? Всичко е изцяло разрушено, живот съвсем не е останал. Хиляди техни хора са изгубени: цялата земя край Соледар е покрита с трупове на окупаторите и белези от ударите. Ето по какъв начин наподобява лудостта ", акцентира Зеленски.
 
Той също по този начин благодари на всички украински защитници за всяка стъпка напред в други области на фронтовата линия, за последователното придвижване - доста деликатно, пресметнато и затова безусловно надеждно.

Както беше маркирано, Украйна интегрира нови бойни средства и съоръжение, получени от сътрудници, в своята отбранителна система.

" Ние вършим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че има допустимо минимум време сред съглашението за спомагателна поддръжка и потреблението на тази поддръжка на бойното поле ", сподели президентът.

Припомняме, че ден по-рано Зеленски сподели, че най-трудната обстановка на фронта е в Бахмут и Соледар. Украинската войска предислоцира спомагателни елементи за подсилване на защитата в този регион.

Представителката на Министерството на защитата отбелязва, че украинските бойци самоуверено бранят всеки метър от родната си земя.

" Жестоките боеве не престават и сега ", декларира още тя.

Украинските граничари са отблъснали пет офанзиви на съветските сили по направление Бахмут.

Противникът е отстъпил, загубите му се прецизират, оповестяват от Държавната гранична работа на Украйна, представена от " УНИАН ".

" С поддръжката на артилерията съперникът пет пъти се опита да щурмува разнообразни позиции на граничните подразделения, участващи в защитата на направление Бахмут. Напразно обаче... ", се споделя в известието.

От Държавната гранична работа на Украйна допълват, че граничарите са отблъснали всички противников офанзиви с огън от разнообразни оръжия.

Същевременно, Държавната гранична работа на Украйна заяви за гибелта на своя помощник, полковник Юрий Юрчик, в боевете край Соледар. В известието се споделя, че починалият е попаднал под мощен обстрел, осведомят международните издания.

В канала на ведомството в Telegram се споделя, че Юрчик е ръководел защитата на огневите позиции на украинските въоръжени сили край Соледар. Той получава пострадвания от шрапнели, които са несъвместими с живота.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР