Киев приветства участието на вицепрезидента на САЩ Камала Харис в

...
Киев приветства участието на вицепрезидента на САЩ Камала Харис в
Коментари Харесай

Украйна приветства участието на Камала Харис в срещата на върха в Швейцария

Киев приветства присъединяване на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис в идната среща на върха за мир в Украйна, която ще се организира в Швейцария.

Украйна се надява да получи необятна интернационална поддръжка на срещата по-късно този месец за своето виждане по отношение на изискванията, нужни за преустановяване на войната с Русия. Москва не е поканена.

„ Важна вест е, че вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис е удостоверила присъединяване си в Срещата на върха за мир, която ще се организира на 15-16 юни в Швейцария “, съобщи ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак в обществените мрежи.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски сподели, че в случай че Джо Байдън откаже присъединяване в срещата на върха, това ще е все едно да „ приветства “ съветския водач Владимир Путин.

Байдън би трябвало да се срещне със Зеленски във Франция тази седмица и по-късно още веднъж на срещата на Г-7 в Италия. Двамата ще обсъдят битката на Украйна против Русия. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР