Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов откри обновената спортна

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов откри обновената спортна
Коментари Харесай

Откриха обновената спортна зала в град Белово

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов откри обновената спортна зала в град Белово, осведомят от Министерството на спорта.

"Изключително доста се веселя да участвам на откриването на тази спортна зала, която бе актуализирана със средства на Министерството на младежта и спорта (ММС). Основна задача на нашето министерство е в България да пораства едно крепко и физически интензивно население. За да бъде това действителност, ние сме длъжни да осигурим положителни условия за спорт на младото потомство. Затова държавното управление на Бойко Борисов непрестанно прави вложения в спортни уреди и зали”, сподели зам.-министър Павлов в своето одобрение.

Той поздрави присъстващите от името на министър Красен Кралев и изрази убеденост, че тази актуализирана зала ще даде тласък за повече физическа интензивност на жителите на Белово.

Кметът на община Белово инж. Костадин Варев изрече своята признателност към ММС и показа, че след обновяването на залата ползата към спорта на децата в града се е нараснал неведнъж.

Ремонтните действия по възобновяване и модернизиране на спортното оборудване възлизат на стойност 56 090,72 лева, а средствата са отпуснати от ММС в края на 2018 година

На откриването участваха още Даниела Малешкова - депутат и Васил Савов - ръководител на Общински съвет Белово.

Събитието приключи с показателен мач по мини-волейбол на децата от тимовете „ Марица “ – Белово и „ Хебър “ – Пазарджик.

След откриването на спортната зала Павлов гостува на откриването на напълно обновеното след пожар читалище "Св. Св. Кирил и Методий " в село Мененкьово.

Денят приключи с посещаване на Брацигово във връзка празника на града и честването на 143-та годишнина от Априлската епопея, където се състоя възстановка на въстанието в Брацигово през 1876 година В памет на героичен починалите по време на въстанието на паметника на Васил Петлешков бе поднесен венец от Министерството на младежта и спорта.

На събитието участваха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на община Брацигово Петко Петков и други.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР