Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов е на официално

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов е на официално
Коментари Харесай

Министерството на младежта и спорта стартира партньорство с Университета Ковънтри

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов е на публично посещаване в град Ковънтри, Англия, по покана на Университета "Ковънтри ". Той ще взе участие във конгрес, който цели да даде изясненост към стратегиите за професионалната реализация на младежите в България, предоставяни от държавното управление и бизнеса. Целта е младежите да бъдат осведомени за опциите си за развиване, които да ги насърчат да се завърнат в страната ни след довеждане докрай на своето обучение.

По публични данни Университетът "Ковънтри " е прочут с обстоятелството, че в него се образоват най-вече български студенти от всички университети във Англия. Визитата ще бъде в границите на три дни и в програмата с включени главно срещи с младежи и представителите на институциите и университета в Ковънтри.

През първия ден от визитата си заместник-министър Павлов организира среща с уредниците на форума – господин Гари Армстронг, шеф на Международния центъра към Университета Ковънтри и Владимир Йорданов – управител “Партньорство и развитие”.

“Радвам се, че успяхме да изградим партньорство и съм сигурен, че към плануваните събития ще има огромен интерес от страна на нашите студенти. Надявам се да продължим да си сътрудничим и за в бъдеще”, сподели господин Армстронг. На срещата персонално участва и Лорд Джон Блъндел – кмет на град Ковънтри.

Заместник-министърът на младежта и спорта посети Центъра за академична подготовка и партньорство към университета, където бяха показани и разнообразни студентски стратегии, измежду които е и опцията за проучване на български език.

В град Ковънтри има и българско учебно заведение и през идващите дни следва среща на представителите на Министерство на младежта и спорта с учениците от него.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР