Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас

...
Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас
Коментари Харесай

Зам.-министър Савов: Българско дружество инвестира 7,5 млн. лв. в разширяване на логистична база в с. Радиново

Заместник-министърът на нововъведенията и растежа Стефан Савов връчи документ клас „ А “ по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на „ Интерлинк Груп “ АД.

Дружеството влага 7,5 млн. лева в разширението на логистична база  „ Технолинк парк 2 “ в с. Радиново, част от Тракия икономическа зона.

„ Поздравявам „ Интерлинк Груп “ АД за тяхната поредна устойчива инвестиция в района и им поисквам да основават нови работни места и да бъдат водачи, както в България по този начин и в международен мащаб ”, съобщи зам.-министър Савов.

„ Инвестицията в размер на 7,5 млн. лева към този момент е осъществена на 100 % “, осведоми от своя страна Здравко Линкин, ръководител на Съвета на шефовете на „ Интерлинк груп “ АД. Той показа, че това е трети документ за инвестиция клас „ А “, който „ Интерлинк Груп “ получава, за другите си обекти и акцентира, че държавните насърчителни ограничения подкрепят извънредно българския бизнес.

Българското сдружение към този момент е осъществило сполучливо няколко капиталови плана дружно с „ Профилинк “ ООД и „ Технолинк инвест “ АД, които са част от една група. „ В момента построяваме високотехнологичен цех за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. В интервала 2022-2023 година ще влагаме нови 70 млн. лева в тези обекти с обща застроена повърхност от 50 000 кв. м. “, обясни мащаба на инвеститорската активност на сдружението Линкин.

По време на обиколката на новата логистична база заместник-министър Стефан Савов уточни напредъка по построяването на асфалтов път, за който са утвърдени 450 000 лева за финансирането на обществена общинска инфраструктура по реда на ЗНИ, по отношение на осъществяването на сертифицирания капиталов план на „ Интерлинк Груп “.

На формалното връчване участваха още Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения (БАИ), Йордан Фиданов и Христо Джонов – членове на Съвета на шефовете на „ Интерлинк Груп “ и Катя Стайкова, изпълнителен  шеф на „ Клъстер Тракия икономическа зона “.

„ Интерлинк Груп “ е сдружение на „ Технолинк Инвест “, с контролни пакети и в фирмите „ Профилинк “, „ Транс експо маркет “, „ Теолино слой “, „ Профилинк Рисайкъл “ и други „ Интерлинк Груп “ се занимава с недвижими парцели – оценка, продажба, ръководство и с консултантска активност. Дъщерното сдружение „ Профилинк “ е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. Строящият се сега високотехнологичен цех в ТИЗ, в който вложител е „ Интерлинк Груп “ АД, а самото произвеждане ще реализира „ Профилинк “, се обрисува като най-голямата база в този бранш на Балканския полуостров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР