Заместник министър проверява спасените щъркели в село Зарица на място.

...
Заместник министър проверява спасените щъркели в село Зарица на място.
Коментари Харесай

Изпратиха зам.-министър да гледа спасените щъркели

Заместник министър ревизира избавените щъркели в село Зарица на място.

Темата за избавените щъркели в село Зарица провокира огромен публичен интерес. Толкова огромен, че заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков през днешния ден ще посети селото в община Главиница, з а да се запознае персонално и на място със обстановката към откритите и избавени едри птици.

 За щъркел в неволя сигнализирайте на зелен телефон
За щъркел в неволя сигнализирайте на зелен телефон

От Министерство на околната среда и водите припомнят, че неволя за птицата е тя да е с обледенени и замръзнали крила

Припомняме, преди дни гражданин на село Зарица оказа помощ на пет бели щъркела . Птиците бяха съществено потърпевши поради студовете в страната - те бяха с обледенени крила. Последва реакция на природозащитници - те изясняват, че студът и внезапните температурни промени са принудили щъркелите, които към този момент са пристигнали у нас, да нощуват на земята, а не по клоните на дърветата и стълбовете. " Птиците не виждат през нощта, допустимо е да излизат на пътя. Моля, внимавайте да не ги нараните!!! ", приканват деятелите.

От Министерството на околната среда и водите също не закъсняха. Министерство на околната среда и водите поучава жителите, намерили птица в безпомощно положение в обитаемоте места или към тях, да потърсят помощ на " зеления " телефон на съответната Регионална ревизия по околна среда и води (РИОСВ), да алармират в горските стопанства или в съответната община.

Очаква се през днешния ден в 15 часа зам.-министърът Живков да посети селото, за да се увери, че птиците са в положително положение и могат да бъдат освободени в природата. Той ще бъде съпроводен и от шефа на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Русе инж. Любомир Атанасов.

Стана ясно още, че досега в екоинспекцията в Русе са постъпили 12 сигнала от жители или чиновници в общинските администрации, намерили бедстващи щъркели . В икономически дворове са прибрани 15 птици в село Черник (Община Дулово), една - в село Вокил (Община Дулово), 2 - в Регионалното хранилище в Силистра, една - в село Овен (Община Силистра), и една - в Исперих (Община Разград).

 Спасиха потърпевш щъркел на Автомагистрала
Спасиха потърпевш щъркел на Автомагистрала " Тракия "

Птицата била ранена от преминаващ ТИР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР