Заместник министър-председателят Валери Симеонов заедно с българска делегация от народни

...
Заместник министър-председателят Валери Симеонов заедно с българска делегация от народни
Коментари Харесай

Симеонов: Благодарим на Одеска област за оказаната помощ на българите при кандидатстване в университети

Заместник министър-председателят Валери Симеонов дружно с българска делегация от народни представители и заместител министри посетиха Одеска област, заяви парламентарният секретар на вицепремиера.

На среща с губернатора на Одеската регионална администрация Максим Степанов, Валери Симеонов изрази признателност на сътрудниците на департамента по обучение на Одеска област за оказаното подпомагане в организирането и провеждането на кандидат-студентска акция за банкет на студенти с български етнически генезис от Украйна за образование в български университети през образователната 2017-2018 година

"Българската страна оцени високо и положените старания на украинските управляващи за поправяне на интернационалния път Одеса-Рени, който има значимо значение за контактите сред българските и украинските жители, туристическия продан и осъществяване на икономическия капацитет на България и Украйна ", сподели вицепремиерът.



Симеонов съобщи интереса на България да взе участие в обсъжданото отдаване на концесия на терминал в пристанище "Черноморск ".

След срещата с губернатора на Одеска област, българската делегация посети завода "Одескабел " с шеф Димитър Йоргачов и беседва със чиновници на генералното консулство във връзка тяхната акция за набиране на средства за издигане на монумент на Иван Вазов пред постройката на консулството в Одеса, като бе направена и първа копка.

Посещението в Украйна е осъществено благодарение на откритата постоянна авиолиния София-Одеса-София с полети всеки петък и неделя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР