Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Министърът на външните работи на Република Судан Ибрахим Гандур идва в София

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила ще се срещне на 27 юли 2017 година с министъра на външните работи на Република Судан Ибрахим Гандур, който ще бъде на публично посещаване в София.

Настоящото посещаване на суданския външен министър е първото в историята на двустранните връзки след демократичните промени у нас през 1989 година

Важността на визитата следва да се прави оценка в кардинално новия подтекст на развиването на обществено-политическите процеси в региона на Близкия изток и Северна Африка след така наречен Арабска пролет. Благодарение на стратегическото си географско състояние, богатата си суровинна база и естествени запаси, Судан разполага със забележителен капацитет за развиване и в дълготраен проект ще играе все по-осезаема роля в събитията както в Африканския рог, по този начин и в региона на Северна Африка и Близкия изток. През последните години Судан последователно съумя да се нарежда като един от значимите сътрудници в района в подтекста на битката с тероризма, миграционните процеси и ролята му в районните спорове.

Във фокуса на срещата на министър Захариева и министър Гандур ще бъдат двустранните връзки, икономическото съдействие, връзките в областта на образованието и актуализирането на договорно-правната база сред двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР