Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов Валери

...
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов Валери
Коментари Харесай

Проверките за шум продължават и в зимните курорти

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила заяви пред публицисти преди първото съвещание на работната група по въпросите на туризма, че със законови промени ще се търсят по-ефикасни ограничения за превъзмогването на казуса със шума в курортите.

Според него в настоящия Закон за туризма ограниченията са предупредителни, планувани са и едномесечни периоди за обезшумяване. Вицепремиерът даде да се разбере, че инспекциите за равнищата на звук ще продължат и в зимните курорти. Той осведоми, че през днешния ден работната група ще разиска промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията. Сред проблематичните въпроси, които би трябвало да бъдат решени, с изключение на тези за шума, вицепремиерът посочи и мястото на преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма, като означи, че те са "уродливо събитие, което пречи на развиването на естествен туризъм ", както и набирането на работна ръка за бранша и квалификацията й.

Вицепремиерът уточни, че квалифицираните законодателни промени, по които се работи още от лятото, са свързани и с идния зимен сезон, тъй като по думите му няма сериозна разлика сред проблемите в летните и зимните курорти. Валери Симеонов посочи, че след съвещания тези промени бързо ще бъдат импортирани в Народно събрание, като задачата е най-малко част от нормативните промени да стартират да работят от тази зима.

Работната група ще е към кабинета на вицепремиера Симеонов. Тя ще има съвещателен темперамент и в нея са привлечени учени от сферата на туризма и представители на бизнеса. В отговор на въпрос по отношение на проектопромени в Закона за туризма вицепремиерът съобщи, че не е задоволително този, който раздава категоризацията - Министерството на туризма, да прави и инспекции, тъй като това основава "рискове от репресии за неуместните ".

Попитан по кое време ще стане известно името на новия министър на опазването на здравето, вицепремиерът подсети, че той се избира от квотата на ГЕРБ. В отговор на въпрос за почналите съвещания за избор на съмнение към държавното управление вицепремиерът сподели, че за него това не е значима тематика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР