Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел днес

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел днес
Коментари Харесай

Мария Габриел днес пристига на посещение в Анкара

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел през днешния ден идва на посещаване в Анкара по покана на министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан, оповестиха от българското външнополитическо ведомство, представени от Българска телеграфна агенция.

По време на формалната среща с Хакан Фидан се чака да бъде разискван необятен кръг въпроси от съвместен интерес. 

Програмата на визитата на Мария Габриел планува и поднасяне на венец на мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк – създател и първи президент на Република Турция.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна на 18 юли с посланика на Турция в България Айлин Секизкьок. „ Конструктивна среща с посланика на Турция в България Айлин Секизкьок. Благодаря на посланика за поканата за публично посещаване в Анкара “, написа Мария Габриел във Facebook след срещата. Тя отбелязва, че във фокуса на полемиката са били тематики, свързани с двустранните връзки и европейската политика.

България и Турция развиват обичайни връзки на добросъседство, като основополагащ документ за връзките сред двете страни е Договорът за другарство, добросъседство, съдействие и сигурност сред Република България и Република Турция, подписан на 6 май 1992 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР