Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва в Съвета "Външни работи" в Люксембург

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила ще взе участие в Съвета "Външни работи ", който ще се състои в понеделник в Люксембург. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Първите дипломати на Европейски Съюз ще обсъдят обстановката в Сирия, в подтекста на последните събития в страната и подготовката за идната на 24-25 април в Брюксел конференция по Сирия и района, като се чака Съветът да одобри и изводи по тематиката.
Министрите ще имат полемика по връзките ЕС-Русия по отношение на последните развития. Ще бъдат разисквани резултатите от използването на петте правилото за развиване на връзките с Москва и тяхната успеваемост.

В дневния ред на Съвета е включена и тематиката за Западните Балкани, в подтекста на оповестената на 6 февруари Стратегия на Европейска комисия за района. Вицепремиерът Екатерина Захариева ще осведоми сътрудниците си за хода на подготовката на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София на 17 май.

Първите дипломати на 28-те ще дискутират по обстановката в Иран, в това число съглашението по нуклеарната му стратегия.

Министрите ще обменят отзиви и по отношение на бъдещето на инструментите за външна активност в идната Многогодишна финансова рамка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР