Заместник-кметът по “Образование, бизнес развитие и европейски политики на Община

...
Заместник-кметът по “Образование, бизнес развитие и европейски политики на Община
Коментари Харесай

Откриха СТЕМ център в Пловдив

Заместник-кметът по “Образование, бизнес развиване и европейски политики " на Община Пловдив участва на откриването на " Лаборатория за основаване на мултимедийно наличие и виртуални модели “ в Средно учебно заведение " Черноризец Храбър “ в Пловдив. Лабораторията е част от плана " Изграждане на учебна СТЕМ среда “, финансиран от Министерството на образованието и науката. На тържеството за старта на центъра участваха заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова, началникът на Регионално ръководство на образованието – Пловдив Антоанета Пакова, Донка Щилянова – шеф отдел " Образование “ към Община Пловдив, кметът на регион " Тракия ", преподаватели в учебното заведение и негови възпитаници.

Мултимедийният СТЕМ център по естествени и публични науки е с акцент върху географията, осведомителните технологии, предприемачеството и езиците. Той е на стойност 355 058 лева, като 300 хиляди от тях са финансирани от просветителното министерство.

" Радвам се да видя толкоз въодушевени младежи и съм възхитена от упоритостите и куража им. Всичко, което вършим, е с мисълта за вас – с цел да развивате своите познания и надграждате уменията си, да се научите да работите в екип. Вие сте тези, които ще предавате българските полезности във времето. Надявам се да останете в България и да работите за нейното по-добро бъдеще “, приветства учениците заместник-министър Гайдарова.

Тя преряза лентата на центъра дружно с шефа на учебното заведение Елена Кисьова, след което гостите разгледаха кабинетите по география, предприемачество и непознати езици. Ученици от IX, X и XI клас демонстрираха по какъв начин с обединени старания работят върху основаването на повсеместен артикул в региона на туризма. Те демонстрираха създаден туристически уебсайт на организацията " Чернохраб турс “, интернет и печатна реклама за активността й, както и бизнес проект, с който да нареждат туристическата си организация, с цел да заеме 10% пазарен дял в града.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР