Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави носителката на две

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави носителката на две
Коментари Харесай

Заместник-кметът Добрин Добрев поздрави Божидарка Златарева за отпечатването на третата й книга

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави носителката на две общински награди – „ Никола Икономов ” и „ Златен Пегас ” – Божидарка Златарева за отпечатването на третата й книга „ Разград и достоверната сага на времето ”.

Тя бе показана в зала „ Изкуство ” на Регионална библиотека „ Проф. Боян Пенев ”. Пред феновете на творчеството си авторката показа болката си, че даровитите младежи на Разград напущат града и моли да се търсят способи да им се вдъхва локален национализъм. Божидарка Златарева изрече своята признателност към хората, които са спомогнали книгата да бъде издадена: Галина Матева, която е набрала текстовете на компютъра; Галя Ралева, която е оформила материалите в сборник; основния редактор на в. „ Екип 7 ” Митко Ханчев, който е написал анотацията към книгата; бизнесмена Никола Николов, който е спонсорирал издаването на книгата.

Тя е в две елементи: първата включва очерци и публикации, писани по време на пандемията, а втората – събития и размишления, за които са писали тогавашните вестници, излизали в Разград за всеки ден от другите години.

В приветствието си към авторката заместник-кметът Добрин Добрев изрази удовлетворение, че след две години пандемия още веднъж в храма на книгата в Разград са се събрали толкоз хора да се насладят на творчеството на обичан създател. Г-н Добрев поздрави Божидарка Златарева за това, че, въодушевена от разградските възрожденци, е основала следващото украшение от писано слово, пропито с родолюбиви усеща. Заместник-кметът Добрин Добрев пожела на госпожа Златарева здраве и нови креативен достижения, на които всички да се любуваме.

Поздравления към авторката насочиха и Никола Николов, Митко Ханчев, дългогодишната другарка на Божидарка Златарева – Теменуга Иванова и други нейни другари и фенове.

За чудесната музикална атмосфера в зала „ Изкуство ” се погрижиха две възпитанички на Галина Героева от Музикалната школа към НЧ ”Развитие 1869 ” Славена Петкова и Дерия Генджева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР