Заместник-кметът на френската столица Париж Еманюел Грегоар каза, че катедралата

...
Заместник-кметът на френската столица Париж Еманюел Грегоар каза, че катедралата
Коментари Харесай

Катедралата „Нотр Дам” е понесла колосални щети

Заместник-кметът на френската столица Париж Еманюел Грегоар сподели, че катедралата "Нотр Дам " в Париж е понесла колосални вреди от пожара, съобщи AP.

Еманюел Грегоар сподели още, че пожарникарите в този момент се пробват да запазят творбите на изкуството и други скъпи предмети, съхранявани в храма. Говорител на катедралата сподели, че целият й дървен интериор гори и евентуално ще се унищожи.

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че пътува към мястото на пожара. В Туитър той написа: "Толкова съм печален да видя, че тази част от всички нас, е изгоряла изцяло ". Той добави, че цялата нация е смутена от протичащото се и сподели, че в мислите си е с всички католици и с всички французи.

На място работят противопожарните служби. Зоната е отцепена. Хората са призовани да не се приближават до мястото. Кадри, предавани по френски малките екрани от мястото на събитието, демонстрират, че цялата горна част на храма гори. Катедралата е един от туристическите обекти, които са най-посещавани във Франция и в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР