Заместник главният прокурор Иван Гешев съобщи пред журналисти, че се

...
Заместник главният прокурор Иван Гешев съобщи пред журналисти, че се
Коментари Харесай

Прокуратурата даде подробности за акцията срещу групата на Митьо Очите

Заместник основният прокурор Иван Гешев заяви пред публицисти, че се чака да стане известно дали ще има учредения за настрана досъдебно произвеждане против двама от проведената незаконна групата , обвързвана със посочения за неин началник Димитър Желязков - Митьо Очите, арестувани в Истанбул.

 
В началото на утрешния ден прокурори от профилираната прокуратура ще проучват извършените разпити, претърсвания и ще преценяват дали има доказателства за обособяване в досъдебно произвеждане, изясни Гешев. Той посочи, че над 30 разнообразни адреса , които са свързани с незаконната група, са били претърсени , в това число и домашни адреси на лица, които през вчерашния ден бяха предадени на Министерство на вътрешните работи от турските управляващи. Гешев позволи, че претърсванията могат да станат и стотици , също така са се появили и нови очевидци , чиято сигурност ще бъде обезпечена.
 Иван Гешев брифинг Бургас Очите Бенчев БГНЕС

 
Заместник-главният прокурор заяви още, че в дома на Бенчо Бенчев , от който Българска социалистическа партия се разграничи, е открито " черно счетоводство " и бележки какъв брой пари да се дадат на водача на проведената незаконна група . Той позволи, че Бенчев може да бъде притеглен като обвинен както по досъдебно произвеждане за присъединяване в проведена незаконна група , по този начин и за пране на пари , като второто съгласно Гешев е по-вероятно. Освен това Гешев сподели, че в дома на Бенчев са открити голям брой оръжия, за които тече инспекция дали са законно притежавани.

 
Заместник-главният прокурор означи, че интервенцията е планувана от към месец , досъдебното произвеждане, обвързвано с незаконната активност на Димитър Желязков, е от 2016 година По думите му това е една от най-големите интервенции в България за последните 20 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР