Заместник главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния

...
Заместник главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния
Коментари Харесай

Вижте сигнала на Борислав Сарафов срещу Гешев

Заместник основният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал против основния прокурор Иван Гешев в Софийската градска прокуратура.

В него се излагат изказвания за дейности на обвинител номер едно, които заместникът му желае да бъдат тествани, с цел да се откри налице ли са данни за осъществено закононарушение.



От Градската прокуратура потвърдиха, че подобен сигнал е получен и обясниха, че следва посредством системата за инцидентно систематизиране на делата да бъде определен наблюдаващ прокурор.



Едното събитие, което Сарафов желае да бъде тествано, е нерегламентиран запис на член на Висшия правосъден съвет. Става дума за телефонен диалог, който основният прокурор, твърди Сарафов, е записал. И което съгласно Сарафов е нерегламентиран запис.

Второто е хипотетично длъжностно закононарушение по отношение на оповестеното през вчерашния ден от самия Сарафов събитие, че Гешев употребява почивната станция на прокуратурата в Боровец като свое лично жилище.
Третото е във връзка казаното от Иван Гешев през вчерашния ден сутринта на конференция за негов диалог с прокурор по така наречен " Барселонагейт ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР