Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана заяви в петък, че

...
Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана заяви в петък, че
Коментари Харесай

НАТО: Черноморският регион е изправен пред интензивна геополитическа конкуренция

Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана съобщи в петък, че има интензивна геополитическа конкуренция в Черноморския район и добави, че алиансът, дружно със своите сътрудници, подхваща ограничения за въздържане, защита и резистентност, оповестява румънската медия " Агепрес ".

" Всички сме загрижени за ситуацията и нападателната позиция на Русия в и към Украйна. Ние подхващаме стъпки за намаляване и въздържане на това. Ние също по този начин преглеждаме партньорството на НАТО със страни като Украйна, Грузия, Молдова. Това са значими партньорства за нас ".

" Ние преглеждаме от близко и Западните Балкани и нашите външни министри в Рига преди няколко дни разгледаха тези въпроси, а също по този начин преглеждаме и Черноморския район, който се трансформира в място на интензивна геополитическа конкуренция и подхващаме дейни дейности и стъпки за обезпечаване на въздържане, защита и резистентност в района, в трите съдружника в НАТО - Румъния, България и Турция - само че също и с нашите близки сътрудници - Украйна и Грузия - работим интензивно дружно, с цел да поддържаме Черноморския район безвреден, отворен за свободата на навигацията, място, където концепциите и бизнесът процъфтяват, без да бъдат блокирани от геополитическо напрежение ".
 Блинкън и Столтенберг разискаха Русия и Украйна
Блинкън и Столтенберг разискаха Русия и Украйна

След диалога Байдън - Путин

Заместник-генералният секретар на НАТО добави, че " мощно, демократично и стабилно общество " е " първата линия на защита " в подтекста на актуалните провокации .

" Йенс Столтенберг сподели през вчерашния ден, че властническите сили намерено подкопават световните правила , с цел да усилят своята мощ и въздействие ".

" Пандемията, която ни вълнува толкоз доста и което оказва толкоз огромен напън върху нашите общества, хора и институции - пандемията е единствено един детайл от този трансформиращ коктейл, израз на обратите на човешката история и еволюция. Силното и стабилно общество е първата линия на отбрана. Армията, сигурността, НАТО и Европейски Съюз са доста значими, само че първата линия на защита е показана от мощно, демократично, стабилно общество и би трябвало да имаме това поради ", сподели той.

Джоана акцентира значимостта от приспособяването към " комплициран и значим интервал " от човешката история , като означи, че от самото си основаване НАТО непрестанно се приспособява към непрекъснато изменящата се стратегическа среда.

Той обърна внимание и на мащаба и скоростта на софтуерната гражданска война, обсъждайки изкуствения разсъдък, огромните данни, биотехнологиите, новите материали.
 Русия: Западните дейности с Украйна основават риск от огромен спор в Европа
Русия: Западните дейности с Украйна основават риск от огромен спор в Европа

Отношенията със Запада не престават да се утежняват и са стигнали до сериозна точка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР