Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана каза, че ядрената заплаха

...
Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана каза, че ядрената заплаха
Коментари Харесай

Зам.-шефът на НАТО: Путин блъфира с ядрените оръжия


Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана сподели, че нуклеарната опасност на съветския президент Владимир Путин сега е просто " психическо заплашване ", написа " Политико "

Путин насочи предизвестието в четвъртък, защото френският президент, че Западът не може да изключи изпращането на войски , с цел да помогне на Украйна да отблъсне пълномащабната инвазия на Путин. " Това в действителност заплашва спор с нуклеарни оръжия ", сподели Путин.

Джоана характеризира дрънкането с нуклеарно оръжие на Путин като " дискурс, който се задълбочава в логиката на психическото заплашване, а не в действителни планове ", в изявление за испанския вестник El País, оповестено в петък.

Той добави: " Не виждаме никаква непосредствена опасност Русия да употребява тези оръжия. Но тези изказвания сами по себе си са доста рискови, тъй като подкопават доверието. Русия знае следствията от предприемането на такава стъпка ".

Джоана, който може да се отдръпна по-късно тази година, с цел да взе участие в президентските избори в Румъния през септември, също сподели, че НАТО ще " продължи да подсигурява, че поддържаме Украйна и заобикаляме ескалацията с Русия ".

Относно предлагането на Макрон за " ботуши на земята " той сподели: " Ние изцяло почитаме правото на нашите съдружници да показват нови хрумвания на масата. Но ние в НАТО нямаме желание или проекти да разполагаме войски в Украйна. "

Джоана изрази вяра, че алиансът ще остане мощен даже в случай че настроеният към НАТО Доналд Тръмп завоюва президентския пост на Съединени американски щати този ноември.

" Както републиканците, по този начин и демократите схващат доста добре доста комплицираната конкуренция с Китай, Русия, Иран и Северна Корея. Съединени американски щати ще се нуждаят от всички свои съдружници в Европа и останалия свят ", сподели Джоана.
 Лойд Остин: НАТО ще бъде замесен във война, в случай че Русия победи в Украйна
Лойд Остин: НАТО ще бъде замесен във война, в случай че Русия победи в Украйна

Той е уверен, че Путин няма да спре в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР