Заместник-енергийният министър Красимир Първанов е подал оставка тази сутрин. Той

...
Заместник-енергийният министър Красимир Първанов е подал оставка тази сутрин. Той
Коментари Харесай

Красимир Първанов подаде оставка след имотния скандал


Заместник-енергийният министър Красимир Първанов е подал оставка тази заран. Той е подал молбата си за овакантяване на поста тази заран в Министерския съвет,, оповестиха от министерство на енергетиката. Причината за оставката е имотния скандал, който се развихри с присъединяване на висши политици от партия ГЕРБ. От изявления в медиите стана ясно, че и Красимир Първанов е съумял да закупи на преференциална цена апартамент, по същия метод както направиха Цецка Цачева и заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. От през почивните дни Цацечва подава оставката си като правосъден министър като аргументът бе, че по този начин няма да пречи на работата на държавното управление.

През есента на 2018 година Първанов си купува апартамент от 150 кв. м дружно с два гаража с обща повърхност на гаражите от 50 квадрата за сумата от 240 хиляди лв.. Това прави тъкмо по 616 евро на кв. м. Пред bTV Първанов бе безапелационен, че средствата за договорката са транспарантни и законни. Казва още, че сега живее в парцел на същата улица, платен, преди 10 години, също от " Артекс ".

Заместник-министър Първанов бе назначен в третото държавно управление на ГЕРБ на този пост. При първия мандат на премиера Борисов той бе изпълнителен шеф на НЕК и при неговото ръководство бе подписан спомагателен анекс за строителството на АЕЦ " Белене ". На базата на този анекс Росатом създаде оборудването, а страната ни бе наказана в Арбитражния съд в Париж при делото против съветската страна. Малко след подписването на анекса Първанов бе освободен от тогавашния енергиен министър Трайчо Трайков.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР