Заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров заяви, че

...
Заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров заяви, че
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Изглежда Сарафов се опитва да направи преврат в прокуратурата

Заместник-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров съобщи, че гърмежът против кортежа на обвинител номер 1 Иван Гешев е " атентат, терористичен акт, опит за ликвидиране - изрично гърмеж, подложен да убива ".

Той даде изказване пред медиите след конференцията на основния прокурор Иван Гешев.

Израелският специалист по антитероризъм не е бил в България поради опита за нападение, оповестяват от Федерацията на ционистите у нас. По думите им това са спекулации и даже името на специалиста е сбъркано. Преди дни от прокуратурата също обявиха, че на местопроизшествието е имало задграничен специалист, само че той не е бил позволен от наблюдаващите прокурори и не е взел присъединяване в осъществяваните дейности по следствието.

Тезата удостовери и Ясен Тодоров. По думите му, израелският специалист е бил на местопроизшествието, само че не е работил по случая, а единствено е „ погледнал ”. Той е почитан върховен офицер от израелски специфични служби, посочи Тодоров.

Той разяснява и желанието на зам.-главният прокурор Борислав Сарафов да изиска оставката му.
Административният ми началник Сарафов изиска от Висшия правосъден съвет освобождението ми с претекстове, които искрено не дават отговор на истината. Държа да отбележа, че всичките ми медийни изяви са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата, а след 2 май, когато стана едно разминаване сред казаното от Сарафов и представителя на националното разследване, шефът на Национална следствена служба ми сподели, че пред медиите ще се явява и приказва единствено той, открехна завесата зам.-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров.

На журналистически въпрос направил ли е Борислав Сарафов опит за прелом в прокуратурата, Тодоров отговори: " Поне по този начин наподобява ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР