Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд бе

...
Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд бе
Коментари Харесай

US експерт: Виктория Нюланд е била в Киев, за да предотврати военен преврат срещу Зеленски

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд бе пратена на ненадейно посещаване в Киев, защото са били нужни незабавни ограничения.

За това написа специалистът доктор Стивън Брайън в уеб страницата си Weapons and Strategy. Според Брайън, който е и някогашен заместник-секретар на защитата на Съединени американски щати, висшата американска чиновничка е била пратена в Киев, с цел да предотврати боен прелом, целящ свалянето на президента Володимир Зеленски.

" Почти сигурно Белият дом ѝ е наредил да отиде там неотложно, ако нещата в Киев се влошат. Очевидно те в действителност се опасяваха, че Залужни може да употребява армията против Зеленски “, написа Брайън.

Администрацията на Байдън желае войната в Украйна да продължи най-малко до президентските избори в Съединени американски щати през ноември. Но има заплаха, че това няма да се случи, изключително в случай че Русия предприеме в действителност огромна атака. Поради тази причина има нов проект, който се появява. Не документално, само че се вижда в политиката.

Когато Зеленски реши да уволни Залужни, Виктория Нюланд, която дава отговор директно за политиката на Съединени американски щати и НАТО в Украйна, се втурна към Киев. Няма фотоси с Нюланд и Зеленски. Тя осведоми пресата, застанала извън пред небрежно съединена маса с няколко микрофона върху нея, акцентира Стивън Брайън.

Очевидно във Вашингтон е имало същинско безпокойствие, че Залужни може да обърне армията и да я употребява, с цел да преследва Зеленски.

Досега Залужни не е направил ход. Той към момента може, несъмнено, тъй че се допуска, че Нюланд е била в Киев, с цел да приказва повече със Залужни, в сравнение с със Зеленски. Няма обществени данни за среща, само че наподобява, че нейната работа е била да успокои Залужни и да му предложи тласъци да се държи обичайно, акцентира специалистът доктор Брайън.

Официално Вашингтон не споделя нищо за промяната на върха на армията в Киев. Белият дом споделя, че това е " вътрешен украински " проблем. Със сигурност това са чисти нелепости. Вашингтон манипулира вътрешната политика на Украйна от преди 2014 година и Нюланд беше инструментът, с цел да получи това, което Вашингтон искаше.

Нито пък имаше някаква изненада в отстраняването на Залужни. Някой би трябвало да поеме виновността за неуспеха на така наречен контранастъпление на Киев и загубата на милиарди долари в американско съоръжение и доставки. Също по този начин не е изненада, че в този момент нещата се утежняват, защото Украйна скоро ще се изправи пред загубата на Авдеевка и съветската войска, неотдавна актуализирана, ще настъпи към река Днепър, ориентирана към Киев, акцентира Стивън Брайън.

Истинският удар е, че увеличаващите се жертви на Киев, повече от 1000 на седмица, се отразяват мощно на публичното мнение, че войната се е объркала. За да притегли мъже и дами в армията, Киев прибягва до груби, непопулярни ограничения, употребявайки закани и заплашване, написа специалистът.

Зеленски няма да договаря с Русия, тъй като Вашингтон се опълчва на каквито и да било договаряния, виждайки ги като проваляне за НАТО. Политически Зеленски от ден на ден и повече се доближава към Kraken и други военни формирования, които руснаците считат за фашисти и нацисти.

Но по какъв начин може Киев да се задържи, в случай че Русия фактически подхваща огромни старания в Украйна?

Путин се нуждае от атака, с цел да затвърди идващия си мандат като президент. Изборите предстоят на 17 март и преизбирането на Путин е евентуално, тъй като той е потиснал всяка същинска съпротива. Но даже и да е по този начин, той се нуждае от подтик на обществеността и едни избори при победа биха имали огромно значение, акцентира доктор Брайън.

Това слага Киев в извънредно усложнение. След като има същински съветски пробив през актуалната линия на прикосновение, изпращайки украинските сили обратно, ще бъде съвсем невероятно за държавното управление на Зеленски да оцелее в Киев.

При такива условия към този момент има признаци за обмисляне на пренасяне на украинското държавно управление на запад, евентуално в Лвов (Лвов), който е покрай полската граница. Поляците към този момент споделят, че може да употребяват близката си противовъздушна защита, с цел да защитят Лвов. Те към този момент приготвят проект за задържане на руснаците посредством потребление на полски системи Patriot и други средства за Противовъздушна отбрана и даже да изпратят полски бригади, подсилени от други средства на НАТО. Англичаните към този момент приготвят публичното мнение и намерено приказват за изпращането на свои специфични елементи на помощ на Украйна, прибавя специалистът.

Всеки, който огледа картата, ще осъзнае, че единственият метод НАТО да „ нахлуе “ или „ поддържа “ държавно управление на Зеленски е, в случай че това се направи покрай границата с Полша. Това е задоволително надалеч от съветските ракети, тъй че ще бъде мъчно за Русия да се оправи с тази зона, в случай че, несъмнено, няма де факто или де юре раздробяване на Украйна, като западната част остане ненапълно самостоятелна, а останалата част е предмет на съглашения, които руснаците решат да наложат.

Нищо няма да се случи, в случай че руснаците продължат с мъчителното, постепенно мелене на украинската войска. Но, както беше маркирано нагоре, войната в Украйна доближава преломна точка както по военни, по този начин и по политически аргументи.

Преместване на украинското държавно управление, при положение на съветска атака, в Лвов и приемане на поддръжка от Полша и Обединеното кралство (други евентуално ще допринесат с нещо), печели време за Байдън, макар че крайният резултат или ще бъде война в част от Европа (Полша, балтийските държави) или невъзможност, която Русия и НАТО одобряват. Байдън се откача от куката за момента, в случай че този сюжет се разиграе, само че даже в средносрочен проект това е стратегическа злополука.

Байдън, несъмнено, осъзнава, че не може да преживее още едно злополучие, сходно на Афганистан.

Британският възторг за война е с помощта на натиска от Вашингтон. Добре е да запомните, че английската войска е незадоволително финансирана и отслабена. Британските сили нямат материали и благоприятни условия, с цел да създадат нещо, и е неуместно да се мисли, че руснаците няма да отмъстят. Това оставя усещането, че английският възторг за война е просто подправена вест, целяща по някакъв метод да изплаши руснаците.

По-голямата част от украинската политика на Съединени американски щати се основава на преувеличаване на цената на американските оръжия и качества за съгласуваност и на пожелателно мислене, че Русия ще се отдръпна от спора.

Всеки взор към съветската история, назад до Наполеон, би трябвало да подсказва, че Русия няма да се отдръпна. Освен това, като се вземе поради английската пищност, се припомня за резултата от офанзивата на леката бригада. Ще забележим ли друга Балаклава? (Намек за офанзивата на Леката бригада на английската конница - кавалерийска офанзива по време на борбата при Балаклава на 25 октомври 1854 година по време на Кримската война. Щурмът няма никакви решаващи изгоди и води до големи загуби).

Нюланд съътвори злополука с цялостната поддръжка (за Украйна, бел. ред.) на екипа Байдън-Обама. Тъй като към този момент няма противотежест в Съединените щати или измежду страните от НАТО, бедствието ще продължи.

Вашингтон ще продължи да рискува война в Европа, даже нуклеарна война, с цел да се опита да избави каквото може от бедствието, което самичък е предизвикал.

Вашингтон и Нюланд се пробват да пренаредят шезлонгите на Титаник в последния миг преди да потъне.

 

За създателя


Д-р Стивън Брайън има 50 години опит в университетските среди, държавното управление и промишлеността. Той е бил старши шеф по личния състав на комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати, началник на Еврейския институт по въпросите на националната сигурност, заместник-секретар на защитата по политиката за комерсиална сигурност. Заемал е и други виновни постове.

Превод и редакция: Епицентър.бг

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР