Зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната” Петър Куленски обясни пред

...
Зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната” Петър Куленски обясни пред
Коментари Харесай

Куленски: Нямам информация на Каримански да му е предлаган алтернативен пост

Зам.-председателят на ПГ на „ Продължаваме Промяната” Петър Куленски изясни пред Нова телевизия, че не е участвал на диалози, на които на претендента за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански е предлаган пост.

„ Нямам такава информация. Не знам дали изобщо му е предлаган различен пост и няма по какъв начин да разясня дали е решение на парламентарната група. Не съм приказвал с Кирил Петков или депутата Сабрутев, доколкото това изтече в събота”, добави той.

Куленски разяснява и апелите на Българска социалистическа партия и „ Демократична България” кандидатурата на Андрей Гюров да бъде оттеглена. „ Ние стоим твърдо зад него. Един потвърден експерт с добра кариера в чужбина и в университетските среди”, безапелационен беше зам.-председателят на ПГ на „ Продължаваме Промяната”. Повече информация по тематиката той чака след днешния съдружен съвет.

Куленски разяснява и клипа на културния министър Атанас Атанасов.

„ Видях един клип на младеж, който благодари за изпратените му пожелания за рожден ден. Това е. Виждам, че в Министерството на културата се работи интензивно. Както и във всички други министерства, има още неща, които би трябвало да бъдат свършени и съм сигурен, че ще бъдат”, сподели Куленски и посочи, че той не е индивидът, който ще разяснява оставката на министъра на културата.

Куленски уточни, че по време на предходното ръководство за интервала 2018-2021 година са подписани редица контракти за ремонт и поддръжка на пътищата, за които съобщи, че част от тях заобикалят разпоредбите за възлагане на публични поръчки.

„ По тези контракти към този момент има действително осъществени действия и ние би трябвало да одобрим заплащания, с цел да могат тези действия да бъдат разплатени. Нашето мото обаче е „ нулева приемливост към корупцията”. Затова имаме потребност от в допълнение време, с цел да създадем механизми за надзор, с цел да сме сигурни, че нито един лев няма да бъде изтеглен в сакове, чували, че няма да потече към нечии чекмеджета и нощни шкафчета”, изясни зам.-председателят на ПГ на Политическа партия.

Той даде обещание, че парите ще бъдат изплатени и средства за пътни поправки и поддръжка ще има. Куленски отхвърли да са употребявани процедурни хватки и отсрочване. „ Ние поискахме седмица, най-много две, с цел да можем да уточняваме текста на решението”, добави депутатът.

Председателят на ПГ на „ Продължаваме Промяната” уточни, че в поста на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов за Северна Македония е видял изказвания, които обаче не са били подкрепени с фактология и доказателства.

„ Позицията на България по тематиката РСМ остава непроменена и ние се придържаме към Договора за добросъседство от 2017 година Няма да вършим компромис с това. Единственото, което беше направено, е да се основат редица работни групи в някои сфери, където да търсим напредък”, акцентира Куленски.

Когато решението влезе в пленарната зала, парламентарната група на Политическа партия ще го разиска и ще реши. „ На този стадий не сме го обсъждали. Ние не отлагаме тази тематика. Народните представители в нашата парламентарна група гласоподават по съвест. Не изключвам при един възможен избор да има разнопосочни гласове”, е неговото мнение. И добави: „ Моята съвест е, че вероятно бихме могли да подкрепим Украйна съгласно нашите възможности”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР