Зам.-окръжният прокурор на Стара Загора подаде оставка като административен ръководител

...
Зам.-окръжният прокурор на Стара Загора подаде оставка като административен ръководител
Коментари Харесай

Зам.-окръжният прокурор на Стара Загора подаде оставка по искане на Сарафов

Зам.-окръжният прокурор на Стара Загора подаде оставка като административен началник по искане на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

На среща в Съдебната палата в София с управлението на Окръжна прокуратура-Стара Загора основният прокурор изрази остро отвращение от сериозните пропуски, позволени в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална насила по отношение на обвинения Георги Георгиев в правосъдно съвещание на Окръжен съд-Стара Загора на 5 юли 2023 година по отношение на нападението над Дебора, нарязана 21 пъти с макетно ножче и с обръсната глава.

По предписание на основния прокурор екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура ще извърши цялостна инспекция на работата на Георги Видев в ОП-Стара Загора, както и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за интервал от две години.

Сарафов изрази очакване от управлението на Окръжната прокуратура в Стара Загора да сътвори организация и условия за цялостно и задълбочено следствие на случая, както и за приключването му в къси периоди за обезпечаване на правдивост.

На Окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов бе разпоредено, прокуратурата, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи, да обезпечи отбрана на всички очевидци и лица, съдействали в хода на следствието.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР