Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева ще връчи

...
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева ще връчи
Коментари Харесай

Започва стратегически трансграничен проект между България и Сърбия

Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева ще връчи на следващия ден контракта за дотация на стратегически план за възстановяване ръководството на реакциите при положение на естествени бедствия в граничния район България – Сърбия, финансиран по програмата за трансгранично съдействие (ИНТЕРРЕГ V-А) България – Сърбия 2021-2027.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). 

С над 7,2 млн. евро ще бъдат финансирани образования за рационализиране и надграждане на уменията на избавителни екипи от двете страни на границата, подготовка на популацията за реакция при рецесии и пазаруване на нова екипировка. 

Проектът ще се извършва в продължение на две години и половина в партньорство сред Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Министерството на вътрешните работи на Сърбия, Академия на Министерство на вътрешните работи и Националната асоциацията на доброволците в Република България.

Договора ще получат представителите на водещия сътрудник по плана основен комисар Александър Джартов – шеф на ГДПБЗН, и старши комисар Любомир Баров – зам.-директор на дирекцията. На церемонията ще участват още представители на плановите сътрудници - комисар доцент доктор инж. Христо Проданов – декан на факултет ПБЗН, и ръководителят на Асоциацията на доброволците, както и представители на плановите сътрудници от сръбска страна. Курсанти от факултет ПБЗН ще вземат участие с къса проява. 

Над 21 млн. евро ще се влагат в планове за трансграничните райони на България с Турция и Северна Македония, оповестиха от Министерство на регионалното развитие на 27 юли. Проектите са развиване на районите са 71 и са в региона на туризма, и целят повишение на конкурентоспособността на локалните стопански системи в пограничните обитаеми места. Тези планове ще са първите, които ще получат финансиране по новите европейски стратегии, насърчаващи трансграничното съдействие, обясниха от районното министерство. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР