Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова обясни пред БНТ, че при

...
Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова обясни пред БНТ, че при
Коментари Харесай

Преди външното оценяване за VII клас: Какво трябва да знаят родители и ученици?

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова изясни пред Българска национална телевизия, че при националното външно оценяване за VII клас има няколко особености, измежду които това, че изпитите ще са от две елементи, само че с сбор точки, друг начален час на изпита, както и друг изпитен материал. Тя разяснява и провелия се изпит за учениците от IV клас.

" Националното външно оценяване за IV клас е в същия формат като предишните години, тъй че няма основни промени в организацията и условията ", съобщи зам.-министърът на образованието.

Изпитът е проверявал уменията на учениците да схващат текст и да могат да аргументират мнението си - по този начин тя изясни така наречен въпрос за " лъва и лисицата " по приказката на Ангел Каралийчев.

" В съответния въпрос няма посочен правилен контракт, а значим е аргументът на избор ", добави тя.

При националното външно оценяване за учениците в VII клас, което ще се организира юни месец, значимото е, че оптималният брой точки е 100. Това важи и за изпита по математика, и за изпита по български език и литература. Изпитът по български език и литература ще се организира на 17 юни, по математика - на 19 юни, а на 21 юни е изпитът по избор по непознат език. Той ще стартира в 09:00 ч. и ще се организират в учебните заведения.

" Тази година в изпита по български език и литература ще са единствено творбите, които са се изучавали в VII клас. Ще има 25 задания и една задача за сформиране на текст ", добави Таня Михайлова.

Тази смяна е съобразена с настояванията и на родители, и на учители. Тя прикани учениците и родителите да подходят към изпита умерено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР