Зам.-министър Деница Николова откри реновираната сграда на Община Сандански Над

...
Зам.-министър Деница Николова откри реновираната сграда на Община Сандански Над
Коментари Харесай

Над 600 млн. лв. от ОПРР се влагат за повишаване на енергийната ефективност на обществени и многофамилни сгради

Зам.-министър Деница Николова откри реновираната постройка на Община Сандански

Над 600 млн. лева са отделени в границите на Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014 - 2020 година за възстановяване енергийната успеваемост в публични и многофамилни жилищни здания в страната. По този метод даваме опция те да бъдат по-екологични от гледна точна на енергопотребление и за икономисване на средствата, които бихме давали като разноски за отопление, а това дава опция за нови вложения.

Това разяснява през днешния ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова при визитата си в Сандански, където участва на откриването на реновираната със средства от оперативната стратегия постройка на общината. Ползите от всички наши планове за енергийна успеваемост са доста, само че най-важното в този е, че покачваме качеството на услугата към жителите посредством обслужване на едно гише и по-добра досегаемост до всичко належащо за тяхното всекидневие като услуга от общината, акцентира тя.

Заместник-министърът обърна внимание, че градът има опция да се трансформира в един от главните центрове на напредък в Югозападна България. Това ще се случи освен с реализираните по програмата планове на обща стойност над 9 млн. лева, само че и поради строителството на сектора Кресна - Сандански на Автомагистрала „ Струма ", което се чака да приключи предварително до края на идната година, изясни тя. Всички действия за отделяне индустриална зона в границите на територията на града ще доведат до нов образ на региона и ще дадат опция за повече работни места, по-добра икономическа интензивност и за по-добро качество на живот хората в него, сподели още Деница Николова.

Проект „ Енергийна успеваемост на административна постройка - Общинска администрация Сандански, община Сандански " е на обща стойност 487 539,20 лева, от които 475 539,20 лева са безплатна финансова помощ. След обновителните действия постройката е с усъвършенствано техническото положение, понижени са разноските за сила, реализирано е по-високо равнище на енергийна успеваемост и „ животът " й е продължен. На откриването й участваха също кметът Кирил Котев и регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР