Зам.-кметът на Столична община по екология Десислава Билева провери дейностите

...
Зам.-кметът на Столична община по екология Десислава Билева провери дейностите
Коментари Харесай

Зам.-кметът на София по екология Десислава Билева провери миенето на улици в район „Младост“

Зам.-кметът на Столична община по екология Десислава Билева ревизира дейностите по миене на улици и булеварди в регион „ Младост “.

Миенето е една от ограниченията за възстановяване качеството на атмосферния въздух. Всяка година Столична община усилва площите и кратностите за миене на улици и съществени булеварди, сподели зам.-кметът Десислава Билева.

Времето разрешава осъществяването на миене и дейностите не престават и този месец. Основните булеварди се мият по график с автоцистерна с маркуч, като за да не се затруднява придвижването, се мие през нощта, а вътрешно-кварталните улици денем. Преди миенето се прави метене и разчистване на дъждоприемните шахти.

През тази година имахме нарастване на кратностите както на улиците, по които се движи публичен превоз 6 пъти, по този начин и на вътрешно-квартални улици 7 пъти. За 2023г. също планираме нарастване на кратностите на миене, тъй като това е една извънредно значима мярка. Така поддържаме града си чист и това способства за възстановяване качеството на въздуха, уточни също зам.-кметът по екология.

На 29 октомври се измиха улици като „ Д-р Стоян Чомаков “, ул. “Димитър Моллов “, ул. “Димитър Доспевски “, ул. „ Методи Андонов “, ул. “Митрополит Серафим Сливенски “, ул. “Н.Генадиев “, бул. “Андрей Сахаров “, ул. “Анна Ахматова “ и други

На уеб страницата на Столичен инспекторат жителите имат опция да видят графиците за миене всеки ден. Контролът на дейностите се прави от екипи на Столичен инспекторат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР