Зам. -кметът Иван Гюров подписа договор за безвъзмездно финансиране за

...
Зам. -кметът Иван Гюров подписа договор за безвъзмездно финансиране за
Коментари Харесай

Санират сгради в Разлог, зам.кметът Ив.Гюров подписа договор

Зам. -кметът Иван Гюров подписа контракт за безплатно финансиране за повишение енергийната успеваемост на три многофамилни жилищни здания в град Разлог. Община Разлог показа проекта за строително монтажните работи, ориентирани към възобновяване блоковете на ул. „ Стефан Стамболов “ №5, ул. „ Стефан Стамболов “ №13 и ул. „ Екзарх Йосиф “ №58, пред домоуправителите и жителите на трите здания.
Монтажните действия плануват полагане на армирана циментова замазка, замяна на прозорци и порти, монтаж на хидро и топлоизолация, нови обшивки по бордове по периферията на постройката, водосточни тръби, термопанели, полагане на мазилка и други За всички многофамилни жилищни здания са заложени и ограничения обвързвана с обезпечаване на налична архитектурна среда за хора с увреждания. Част от предстоящите резултати включват по-високо равнище на енергийната успеваемост, което директно да способства за понижаване на крайното енергийно ползване и индиректно - за понижаване на излъчванията на парникови газове в дребните градове, възстановяване на експлоатационните характерности за удължение на виталния цикъл на постройките, както и повишение комфорта на живеещите в тях.
Разписаният документ от страна на Община Разлог следва да бъде подписан и от Управляващия орган на Оперативна стратегия " Регионално развиване ", с което се чака да започват и дейностите през месец март 2023 година.
Предвид забавянето в утвърждението от Управляващия орган и редуциране периода за осъществяване от 30 на 17 месеца, Община Разлог стартира подготовка за оповестяване на социална поръчка по реда на Закона за публичните поръчки. Планът за външно възлагане на компания реализатор включва осъществяване на СМР, строителен контрол, обезпечаване на ограничения за информация и връзка по плана.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР