Залогът на войната в Украйна е голям, защото цялото човечество

...
Залогът на войната в Украйна е голям, защото цялото човечество
Коментари Харесай

Знакът Z ще бъде забранен в Чехия

Залогът на войната в Украйна е огромен, тъй като цялото човечество е вперило взор какъв ще бъде изходът от нея. През последните седмици знакът „ Z “ се трансформира в знак на поддръжка за съветската инвазия в Украйна. Освен върху съветските танкове признакът откри своето място върху тениски на хора с проруски възгледи, а също и върху персонални транспортни средства. Поради тази причина в Чехия знакът “Z ” ще бъде разгласен за еднакъв със свастиката и ще бъде криминализирана използването му.

Според локалното издание " Seznam Zpravy " концепцията е почнала да се разисква, след като признакът на съветските нашественици се вижда все по-често по чешките улици и в обществените мрежи.

„ В нашата правна система няма лист със неразрешени знаци, подтекстът постоянно е значим. Органите, които водят наказателни каузи, не постановат санкции поради самите знаци или букви, а поради съответни дейности и планове “, сподели представителят на чешкото министерство на вътрешните работи Гана Мала, като добави, че потреблението на знака " Z " може да значи утвърждение на войната, което е закононарушение против мира.

Предстои глобите да бъдат конкретизирани след разискване. Всяка приложимост на „ Z ” отвън нормалната в надписи и думи, ще бъде възприемана като израз на поддръжка на военните дейности на Русия против Украйна.
Z като Запад, Зеленски или какво значи скандалният знак?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР