Залата на областната управа се оказа тясна за талантливите ученици,

...
Залата на областната управа се оказа тясна за талантливите ученици,
Коментари Харесай

Млади звезди изгряха на национално състезание за изпълнители на българска музика в Бургас

Залата на регионалната администрация се оказа тясна за надарените възпитаници, взели участие в състезанието „ Върбан Върбанов “

Десетки надарени деца и младежи, очаровали журито в четвъртото Национално съревнование на млади реализатори на българска музика и в 27-ия конкурс „ Върбан Върбанов “, бяха наградени през днешния ден в залата на Областната администрация в Бургас. Сред тях най-добре се показаха Мая Голева от втора възрастова група и Теодора Тренкова, които с изключение на първа премия в категория ударни принадлежности, завоюваха и специфичната на журито. 

Сред отличените млади инструменталисти бе и шестокласникът Ростислав Димитров, който за първи път се явява на сходно съревнование. Дебютантът, който е наследник на нашия сътрудник Михаил Димитров, завоюва втора премия с осъществяване на „ Скерцо “ из соната № 2 на Парашкев Хаджиев. Пред наш кореспондент той показа, че посвещава триумфа си на своя преподавател Младен Чавдаров и му благодари за всеотдайността и за безрезервната поддръжка! 

Конкурсът се провежда от НУМСИ „ Проф. Панчо Владигеров “ и се осъществя с финансовото подпомагане на Община Бургас.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР