Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета, продължават

...
Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета, продължават
Коментари Харесай

Василев: Залагаха, че правителството ще падне, продължават да залагат и да губят |

Залагаха, че държавното управление ще падне при приемането на бюджета, не престават да залагат и да губят, съобщи по Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

" Ние с Полша бяхме първите страни, които заплатиха. На 20 май следва заплащането на Гърция – да забележим какво ще се случи там. Виждаме " Газпром " да праща указания по какъв начин да се заплаща, пробва се да откри друг вид от това, което предложиха, но от Европейска комисия към момента се чува, че всички схеми, препоръчани от " Газпром ", са в нарушаване на глобите. В Съединени американски щати господин Петков и господин Николов са договорили директни доставки на полутечен газ, които да покрият юни, а сега се търси дълготрайно решение за доставка ", сподели Асен Василев.

Той е на мнение, че цените на борсата сега не са естествени и това се дължи на нарасналото търсене от страна на Европа и войната в Украйна. Василев чака, че Европейска комисия ще даде изключение за санкционния пакет за импорт на съветски нефт за България, в противоположен случай страната ни ще наложи несъгласие.

" Ще го дадат, другояче ще наложим несъгласие на санкционния пакет. " Газпром " едностранно приключи нашия контракт – това не е деяние на българската страна. Те ни пратиха писмо: " Спираме газа от на следващия ден. " Това не е България, която е поставила наказания на газа. Ситуацията с Лукойл е напълно друга – тук Европейски Съюз разисква дали по кое време в каква поредност да наложи ембарго на доставките на нефт на Европейски Съюз – ние сме дейната страна ", изясни вицепремиерът.

Според него държавното управление е почнало антикризисните ограничения с повдигането на минималната заплата и пенсиите в държавния бюджет. Детските градини станаха безвъзмездни, влага се в опазване на здравето, обучение, имаше обезщетения за газа за битовите консуматори, за електрическа енергия за бизнеса, сподели финансовият министър. Той чака, че

По мотив компликациите в връзките с президента Румен Радев, Василев съобщи:

" За пръв път бях министър 2013г. Винаги, и тогава, по време на служебния кабинет, съм казвал каква е моята позиция – без значение дали на някой му харесва, или не. Аз нападам позицията, не индивида. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР