Зала, пълна с деца, които искат да станат като треньора

...
Зала, пълна с деца, които искат да станат като треньора
Коментари Харесай

Да предадеш шампионския дух: Новата роля на Стойка Кръстева

Зала, цялостна с деца, които желаят да станат като треньора си! Стойка Кръстева - олимпийската шампионка по бокс от Токио, към този момент решително крачи в новото си занятие. Тя остави в предишното борбите на кръга, с цел да излезе оттатък въжетата и да дава директиви. А вярата е една - да помогне на доста бъдещи първенци.

" Нещата са много разнообразни. Когато упражнявах като играч, бях съсредоточена само върху своята подготовка. Тренирам, излизам от залата, похапвам, почивам, ставам за последваща подготовка и по този начин протичаше съвсем всеки един мой ден, когато бях играч. Сега нещата са много по-различни - ставам, пристигам на тренировки, по-късно нещата, които върша, са свързани с децата, с тяхното развиване, нещо, с което да им оказа помощ. Понякога се случва по този начин излизам заран в 7:30 от у дома и се прибирам вечерта в 10:00. Най-голямата разлика е, че треньорката Стойка Кръстева желае да огрее на всички места, където нещо е обвързвано с развиването на децата. Боксьорката Стойка Кръстева беше съсредоточена върху кариерата си ", сподели някогашната боксьорка, която е и двукратна европейска шампионка.

Снимка: bTV

Деца на всякаква възраст упражняват при нея, а златото от Токио вдъхва почит, само че и кара трениращите да мечтаят самоуверено. Един от учениците ѝ е бронзовият медалист от европейското състезание за младежи Даниел Кирилов.

" За мен е голяма чест, че кака Стойка, както я назоваваме в залата, ми оказва помощ по време на подготвителен развой. Учи ни на неизменност, на усърдие. Гледаме по какъв начин тя играе и се оправя с много мощни съпернички. Учи ни да не се предаваме и да преследваме фантазиите си ", споделя той.

Снимка: bTV

Неотлъчно до Стойка Кръстева е Борислав Георгиев - нейният персонален треньор в спортната ѝ кариера. Вече умерено тя може да го назовава " сътрудник ".

" Изключително наслаждение е да работиш до олимпийски първенец. Самото име е предлог за разпространение на спорта в региона и докарване на нови дечица в залата. По-строга е от мен, с което се допълваме. Това ми харесва, тъй като би трябвало да има баланс ", безапелационен е индивидът, оказал помощ на Кръстева да покори олимпийския връх.

Снимка: bTV

С дисциплината смешка не трябва! А към този момент някогашната боксьорка не толерира закъснения и несериозно отношение.

" Като треньор съм много по-емоционална. Повече, в сравнение с като играч. Тогава си сдържах страстите и се учих да не ги демонстрирам, тъй като те са неприятен консултант. В залата избирам да съм прочувствена, почтена и откровена с децата. Вече се преценявам по какъв начин беседвам с децата. Случва ми се, вървейки по улицата да ме загледат и да кажат " Това е тя ". Съобразявам се с всяко едно нещо, което върша "

Снимка: bTV

Пред Стойка Кръстева следва дълъг път в треньорската специалност. В нея има огромно предизвикателство - да усети в кои деца има шампионско ДНК и да им помогне да се качат на почетната стълбичка на огромните конгреси

" Преди всичко желая те да бъдат целеустремени. Да се борят, макар всички компликации, които изпитват и ще изпитват. Пътят на триумфа е доста сложен, бодлив и се надявам от ден на ден деца да съумеят да придобият това родолюбие и да успее България да се изправи, тъй като сега сме в един нокдаун. Тези олимпийски игри бяха едно въплъщение на българския дух. Много хора смятаха, че това ще е следващата Олимпиада с неуспех, само че в действителност ние, като спортисти, доказахме, че това не е по този начин и се надявам това нещо да се случи и с страната ни "

Снимка: bTV

Желанието на олимпийската ни шампионка е да има повече време за фамилията и в близко време то да се разрасне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР