Закуската е ключов елемент от нашия дневен режим, определящ нашето

...
Закуската е ключов елемент от нашия дневен режим, определящ нашето
Коментари Харесай

Защо е по-добре да не ядете мляко и хляб на закуска

Закуската е основен детайл от нашия дневен режим, определящ нашето благоденствие през целия ден. Тя освен дава нужната сила, само че и въздейства на настроението, продуктивността и нашата дарба да вземаме верни решения. Въпреки това, не всички храни са подобаващи за начало на деня. В тази публикация ще разгледаме петте храни, които би трябвало да заобикаляме при закуска, с цел да поддържаме баланс и положително физическо и умствено здраве. Ето и кои са те.

1. Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове, макар своите витамини и потребни свойства, могат да провокират неприятности, в случай че се употребяват на гладно. Съдържащите се в тях киселини могат да нервират стомаха и даже да предизвикат алергични реакции. Вместо да ги изключим изцяло, би трябвало да ги консумираме в умерени количества и в композиция с други храни.

2. Картофи

Въпреки че картофите са значим източник на сила, те са тежки за храносмилане и могат да доведат до натоварване на стомаха. Консумацията им като закуска може да докара до нежелани тежести и даже да въздейства негативно на настроението. Подходящо е да ограничим потреблението им и да ги сменяем с по-леки и лесноусвоими варианти.

3. Кисело мляко

Въпреки че постоянно се предлага като част от закуската, потреблението на кисело мляко преди обяд може да бъде безполезна. То не дава задоволително калории, които са нужни за започване на деня и потребните бактерии в него изискват комбиниране с други храни, с цел да бъдат ефикасни. Консумирано на гладно, киселото мляко може да бъде незадоволително за угаждане на енергийните ни потребности.

4. Хляб от пшенично брашно

Печените произведения, в това число хлябът от пшенично брашно, са източник на глюкоза, която може да докара до излишно увеличение на тежестта. Маята в тях може да аргументи отичане на корема и дискомфорт. За да поддържаме здравословна закуска, би трябвало да се въздържаме от хлебните произведения.

5. Чесън

Въпреки че чесънът е скъпо допълнение за доста ястия, потреблението му на закуска може да провокира дискомфорт. Той може да аргументи колики и конвулсии, които могат да затруднят естественото действие през целия ден. Освен това, неприятната миризма, обвързвана с чесъна, може да сътвори спомагателни неудобства през работния ден.

Балансираната закуска е основна за поддържане на нашето благоденствие и сила през целия ден. Избягването на избрани храни при започване на деня може да предотврати възприятието на дискомфорт и да ни помогне да поддържаме здравословен метод на живот, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР