Закопчаха 49-годишен украинец с фалшиви документи в курорта Свети Влас.

...
Закопчаха 49-годишен украинец с фалшиви документи в курорта Свети Влас.
Коментари Харесай

Унгарец отиде на почивка в Свети Влас, но се оказа с белезници

Закопчаха 49-годишен украинец с подправени документи в курорта Свети Влас. Мъжът бил разгласен за търсене с европейска заповед за арест, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас. Той бил упрекнат в осъществяване на финансови закононарушения и измами.

Украинецът обитавал у нас от 2006 година и живеел в София. Сигналът за издирването му постъпило в ОДМВР – Бургас в края на предходната седмица, като неотложно са проведени оперативно-издирвателни мероприятия.

По време на задържането му в Свети Влас, унгарецът се легитимирал с непознат документ за идентичност, само че навреме опитът за илюзия е оголен и 49 годишния мъж е арестуван от чиновниците от група „ Издирване” при отдел „ Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас.

В момента е наведен в следствения арест в Бургас, като следва да бъде екстрадиран в Унгария.

Само за един ден на територията на Несебър при спецакция за противопоставяне на противозаконната миграция, определяне и задържане на нелегално пребиваващи на територията на страната чужденци, издирващи се лица оповестени на локално и общодържавно търсене, лица настанени в общежития, квартири и места за заслон без адресна регистрация, лица укриващи се от наказателно гонене, са тествани общо 12 лица, от които са арестувани други 7.

Съставени са 5 акта, от които: Три за нарушавания на Закона за българските персонални документи и два по Наредбата на Община Несебър. Образувани са три бързи полицейски производства за владеене на опиати, против жители на Мали и Нигерия.

Четири от откритите лицата са конвоирани до Сектор „ Миграция “ – Бургас – двама от Нигерия, един от Сомалия и един от Танзания. Един жител на Нигерия, който е разгласен за общодържавно търсене е конвоиран до дирекция „ Миграция “ Столична дирекция на вътрешните работи за експулсиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР