Законопроетът за държавния бюджет се подкрепя от шест организации, които

...
Законопроетът за държавния бюджет се подкрепя от шест организации, които
Коментари Харесай

Синдикати и работодатели показаха различията си за Бюджет 2019

Законопроетът за държавния бюджет се поддържа от шест организации , които вземат участие в Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС). На днешното съвещание на Тристранката бяха разисквани проектозакона за държавния бюджет на Република България за 2019, за Държавното публично обезпечаване (ДОО) и за Здравната каса (НЗОК).

След съвещанието вицепремиерът Валери Симеонов изрично съобщи, че няма да подаде оставка, за каквато упорстват майките на деца с увреждания .

Работодателите и синдикатите демонстрираха разлики за проектозакона за Бюджет 2019 година

Законопроектът за държавния бюджет се поддържа от 6 организации , а една не го поддържа. Бюджетът за държавното публично обезпечаване (ДОО) се поддържа от 3 организации и четири се афишират срещу, а за бюджета за НЗОК пет организации го поддържат и две са срещу, съобщи вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) се оповестиха, че поддържат законопроекта за бюджет 2019 и бюджета за Националната здравноосигурителна каса (НЗОК ). Според работодателите обаче промените в опазването на здравето би трябвало да бъдат ориентирани в друга посока. От АИКБ се оповестиха, че не поддържа законопроекта за държавното публично обезпечаване (ДОО).

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев се разгласи, че проектозаконът за държавния бюджет е изработен извънредно професионално , само че за останалите два законопроекта нямал такова мнение. Домусчиев съобщи, че няма отношение по законопроекта за Касата. Той не поддържа проектозакона за държавното публично обезпечаване (ДОО).

Лидерът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолова разяснява, че се отнася с огромно почитание към свършената работа до този миг . Той разгласи, че поддържа направеното и по трите бюджета, като би трябвало да се създадат огромни организационни ограничения по тях.

От синдикалната организация намират за вярно нарастването на оптималния застрахователен приход и вложените средства в образованието . Според Манолов минималната работна заплата би трябвало да бъде равна на съответното обучение. Той се разгласи, че поддържа проектозакона за държавното публично обезпечаване, само че съгласно водача на " Подкрепа " минималното обезщетение за безработни би трябвало да остане 9 лв. дневно . Синдикалният водач разгласи, че изпитва благосклонност към бюджета на Касата.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изясни, че поддържа Бюджет 2019 г . и съгласно него този бюджет е най-хубавият в ръководството на премиера Бойко Борисов. По отношение на Бюджета за държавното публично обезпечаване (ДОО) и Бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), от синдикалната организация обявиха, че ги поддържат.

Синдикалистът се разгласи, че приветства заложената рамка в разходните политики и нарастването на приходите, с цел да може да се покаже на хората, че имат основателна причина да останат в България . От КНСБ упорстват да има директна връзка сред приноса и правата.

Представителите от Българската стопанска камара (БСК) разясниха, че не поддържат законопроекта за държавното публично обезпечаване (ДОО) . Те се оповестиха, че поддържат бюджета на Националната здравноосигурителна каса и вложения бюджет в образованието, тъй като той е най-добре квалифициран.

Според специалистите от стопанската камара по-голяма част от бюджета няма да докара до по-висока ефикасност и развиване на страната.

Експертите от Българско комерсиално промишлената палата (БТПП) поддържат държавния бюджет 2019 година, само че не са съгласни с нарастването на оптималния застрахователен предел , растежа на минималните осигурителни прагове, растежа на минималната работна заплата, тъй като не кореспондират с стопанската система на страната.

БТПП утвърждава наклонността за понижаване на консолидирания дълг и поддържа растежа на разноските в бранш обучение, само че не поддържат 10% нарастване на заплатите в бюджетната сфера.

От БТПП не поддържат законопроекта за държавното публично обезпечаване и проектозакона за Националната здравноосигурителна каса, тъй като би трябвало да се търси една по-амбициозна здравна промяна.

След съвещанието вицепремиерът Валери Симеонов бе безапелационен, че няма да подаде оставка, за каквато упорстват майките на деца с увреждания .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР