Законопроектът за държавен бюджет за тази година ще бъде обсъден

...
Законопроектът за държавен бюджет за тази година ще бъде обсъден
Коментари Харесай

Бюджетната комисия гледа на второ четене финансовата рамка за 2022 година

Законопроектът за държавен бюджет за тази година ще бъде разискван на второ четене в отрасловата парламентарна комисия. В него се залага недостиг от 4,1 % от упования БВП, което прави 5 милиарда и 900 милиона лв..

От „ обществен “, бюджет на „ растежа “ до „ празна кутия от пица “ варират определенията за финансовата рамка за годината. Преди него депутати от ГЕРБ са внесли предложение за увеличение на средствата за чиновниците в Министерство на вътрешните работи и охранителите в пандизите, както и за отпадане на огромна част от преходните и заключителни разпореждания, с които се вършат промени в други закони. От „ Възраждане “ упорстват за понижаване от 20 на 9 на 100 на налога върху добавената стойност за плодовете и зеленчуците.

Още преди внасянето на законопроекта в Народното събрание отрасловият министър Асен Василев разгласи, че ще има актуализация през лятото, в която ще бъдат направени огромна част от измененията, контрактувани от съдружния съвет.

Сега са импортирани само политиките, които могат да бъдат остойностени, като новопоетият дълг ще отиде за покриване на остарели отговорности и финансиране на финансови разноски. Общо страната ни се чака да поеме 7 милиарда и 300 милиона лв. от пазарите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР