Законопроект за отнемане на нефтения пристанищен терминал Росенец от ЛУКойл

...
Законопроект за отнемане на нефтения пристанищен терминал Росенец от ЛУКойл
Коментари Харесай

ДБ поиска отнемане на пристанище "Росенец" от "ЛУКойл Нефтохим"

Законопроект за лишаване на нефтения пристанищен терминал " Росенец " от " ЛУКойл България " и връщането му на страната е импортиран в Народното събрание от парламентарната група на " Демократична България ", заяви Българска телеграфна агенция.

В претекстовете на текста се споделя, че месец след влизането на закона в действие държавното управление би трябвало да приключи концесията на терминала. Това става с промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, импортирани от депутатите Надежда Йорданова, Ивайло Мирчев и Мартин Димитров. С него се основават разпореждания, с които се постанова възбрана за възлагане на концесии на обекти на сериозната инфраструктура, засягащи петрол и артикули от нефтен генезис, създадени от недопечен нефт с генезис Русия или изнесени от Русия, а съществуващите концесионни контракти се приключват.

В началото на работата на 48-ото Народно заседание съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов прикани от името на обединението служебното държавно управление да употребява глобите против Русия за преразглеждане на концесията за нефтопристанище " Росенец " край Бургас, дадена на " Лукойл България ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР