Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия договор е внесен в деловодството

...
Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия договор е внесен в деловодството
Коментари Харесай

След 20 години членство в НАТО: „Възраждане“ внесе законопроект за излизането ни от Алианса

Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия контракт е импортиран в деловодството на Народното събрание от „ Възраждане “.

Предложеният закон анулира Закона за одобрение на Северноатлантическия контракт, подписан на 4 април 1949 година във Вашингтон, признат от 39-то Народно заседание на 18.03.2004 година

Продължаващото участие на България в НАТО е освен нездравословно за защитата и въоръжаването ни, само че и става все по-опасно за суверенитета ни и за националната сигурност на България, показват от „ Възраждане “ в претекстовете към законопроекта, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Действията на НАТО напълно опонират на задачите, посочени в чл.1 на Договора, където четем „ Страните по Договора се задължават в сходство с устава на Организацията на обединените народи да уреждат всеки интернационален спор, в който могат да се окажат въвлечени, с мирни средства и по метод, който да не заплашва интернационалния мир, сигурност и правдивост, и да се въздържат в интернационалните си връзки от опасност със мощ или приложимост на мощ по какъвто и да е метод, несъответстващ с задачите на Организацията на обединените народи. “

„ Поглед обратно демонстрира, че НАТО поставя старания да „ позволи “ такива интернационалните разногласия по всевъзможен различен, само че не и по кротичък път и с мирни средства “, настояват от партията.

Според „ Възраждане “ участието ни в НАТО осигурило „ унизителното за България разполагане на американски военни бази у нас, скрито наречени „ български военни бази за взаимно прилагане “. От партията считат, че за 20-те години участие в НАТО България е претърпяла единствено и само загуби, като отбранителната ни система към сегашния миг била „ в нечуван до момента крах, а „ съдействието ” остана едно несбъднато благопожелание на хартия “.

В края на този месец се навършват 20 години от присъединението на България към НАТО . Заедно с нашата страна тогава в пакта бяха признати също Румъния, Естония, Латвия, Литва, Словакия и Словения. Според данни в годишния отчет на генералния секретар на пакта, показани през днешния ден, болшинството от българите (56%) декларират, че биха дали своят вот за оставане в НАТО . За излизане от алианса биха се оповестили 28 на 100 от хората у нас, демонстрира изследване на публичното мнение. Според 59% от българите НАТО пази нашата страна, до момента в който на противоположното мнение са 19 на 100.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР