Захарта и всички нейни производни са сред най-вредните, но и

...
Захарта и всички нейни производни са сред най-вредните, но и
Коментари Харесай

Ще надебелея ли с парче сладкиш на ден?

Захарта и всички нейни производни са измежду най-вредните, само че и измежду най-обичаните храни въобще. Учените непрекъснато сигнализират, че високите дози захар работят като чиста отрова, сходно на алкохола и цигарите.

Прекомерната консумация на торти, бисквити и сладкиши може да аргументи сърдечни болести, затлъстяване, диабет, високо кръвно и даже - рак. Поради това учените поучават потреблението на захар да се сведе до най-малко. Те дават и допустимите дози дневно. Жените могат да одобряват до 25 г сладкиши на ден, което се равнява на 100 калории. За мъжете дажбата е 38 г или 150 калории.

Разбира се, изказванието че от едно парче сладкиш дневно можеш да надебелееш, е прекомерно погрешно. Едно от най-важните неща е тъкмо това - количеството.

Когато похапваме бързи въглехидрати под формата на сладкиши, тялото ни стартира да отделя огромни количества инсулин. Инсулинът доставя сила от храната в мускулните кафези. И колкото по-голямо количество бързи въглехидрати сме поели, толкоз по-голямо е количеството инсулин, отделено в тялото.

 Бисквити

Когато надвишим допустимите количества сладко, се получава инсулинов потрес. И откакто мускулните кафези са пренаситени с доставената сила под формата на гликоген, инсулинът стартира да придвижва останалата сила към мастните депа. Там ги натрупа като ресурси, а ние пълнеем.

За да не попаднем в този капан, е нужно единствено да съблюдаваме няколко елементарни правила. Основното е да приемате минимално количество сладко. Приемете, че парче сладкиш дневно или два шоколадови бонбона няма да провалят диетата ви.

Друг значим миг е времето на приема на сладкото. Яде се заран или след подготовка. В началото на деня метаболизмът на тялото работи на оптимални обороти, а това подкрепя изгарянето на повече калории.

Когато приемате сладко след подготовка пък, цялата сила от него безусловно се е изсмукала от мускулните кафези, които са изчерпали своя гликоген при интензивната подготовка. Ако приемете допустимите дози бързи въглехидрати, всичко ще отиде за възобновяване на мускулатурата, без да се лепи по талията.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР