Захарова: Външните министри на Германия и Франция поискаха среща с

...
Захарова: Външните министри на Германия и Франция поискаха среща с
Коментари Харесай

„Повечето западни грандове, включително Европейският съюз, започнаха да искат среща с нас“

Захарова: Външните министри на Германия и Франция желаеха среща с Лавров в Ню Йорк

Руският външен министър Сергей Лавров приказва на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за обстановката в Украйна. Той сподели, че Москва " се пробват да я създадат агресор ". Министърът също по този начин упрекна западните страни, че протакат военните дейности, с цел да отслабят Русия. Външните министри на Франция и Германия са поискали среща с Лавров, сподели след речта му говорителката Мария Захарова.

Ръководителите на външните работи на Франция, Германия и една от скандинавските страни желаеха среща с съветския външен министър Сергей Лавров в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации. Това сподели в ефира на " Русия 1 " формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ По отношение на това дали има претенции от западняци за връзка с съветската делегация в централата на Организация на обединените нации. <...> Същите тези западни грандове, в това число Европейският съюз, започнаха да желаят среща с нас. Искате ли имена? Имам ги: [Катрин] Колона (Франция), [Аналена] Бърбок (Германия), различен представител на [една от страните] от Северна Европа изиска среща с Лавров “, сподели дипломатът.

Общото заседание на Организация на обединените нации се организира от 20 до 26 септември в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Руската делегация има богата стратегия и в тази връзка е неточно да се приказва за „ изолираност “ на съветската страна, акцентира Захарова в изявление за „ Известия “.

„ Слушайте по-малко тези, които афишират нова вълна на изолираност. Те имат някакви талази, имат някаква турбуленция, имат всякакви стихии и щормове, само че при нас всичко е устойчиво. Нека ви напомня по какъв начин единствено преди няколко месеца американците изпращаха писма с искане да не се фотографират с (руския външен министър Сергей) Лавров, да не позволяват публицисти на срещис него и така нататък Всичко това беше смешно “, сподели Захарова.

Руският външен министър Сергей Лавров към този момент произнесе тирада на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по украинския въпрос. Ръководителят на външното министерство сподели, че от Руската федерация „ се пробват да създадат агресор “, забравяйки за убийствата на жителите на Донбас от Киев. Германия, Франция и Съединени американски щати покриват закононарушенията на украинската страна, акцентира Лавров.

Той добави, че Киев " безсрамно саботира " осъществяването на Минските съглашения, " лицемерно декларирайки тяхното съблюдаване ". Въпреки това, сподели Лавров, западните страни " са си затваряли очите за това ".

Сега Западът „ напомпва Украйна с оръжия, трансформирайки се в страна в спора “, добави той.

„ Особено цинична е позицията на тези страни, които тъпчат с оръжие и военна техника Украйна, освен това обучавайки персоналния състав на въоръжените сили на тази страна. Целта е явна, те не я крият и я заявяват откровенно: оптимално удължение на военните дейности, макар жертвите и разрушенията, с цел да се раздра и отслаби Русия “, сподели Лавров.

Западът през днешния ден построява политиката си по отношение на Владимир Зеленски на правилото „ той, несъмнено, е кучи наследник, само че той е нашият кучи наследник “, възмути се съветският министър.

Лавров изясни още, че провеждането на референдуми за присъединение към Русия в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област „ е отговор на апела на Зеленски руснаците да изоставен страната “.

„ Апотеозът беше изявление с господин Зеленски на 5 август предходната година, който посъветва всички, които се усещат руснаци, поради децата си, в името на внуците си, да заминат за Русия. <...> Струва ми се, че решенията, които жителите на редица райони на Украйна взеха в този момент за осъществяване на референдуми, са отговор на неговото предпочитание “,

- цитира РИА Новости думите на Лавров.

Владимир Зеленски сподели на 5 август, че жителите на Донбас, които се считат за руснаци, не би трябвало да остават там.

„ Вярвам, че в случай че през днешния ден живеете на територията на Донбас, краткотрайно окупирана, и си мислите, че „ нашата идея е обективна, ние отиваме в Русия, ние сме руснаци “, е огромна неточност да останете в Донбас, това в никакъв случай няма да бъде Руска територия. Никога. Няма значение какъв брой дълго е била окупирана, тя е като стената, която беше в Германия “, сподели тогава украинският президент.

Той също по този начин сподели, че руснаците от Донбас „ в името на своите деца и внуци към този момент би трябвало да отидат и да си търсят място в Руската федерация “, тъй като в Донбас „ няма да има цивилизация без Украйна “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР