Загреб. Хърватският вицепремиер и министър на финансите Здравко Марич каза,

...
Загреб. Хърватският вицепремиер и министър на финансите Здравко Марич каза,
Коментари Харесай

Хърватски вицепремиер: Хърватия приема законите за еврото през април догодина

Загреб. Хърватският вицепремиер и министър на финансите Здравко Марич сподели, че е в развой на правене на закона за въвеждане на еврото, чийто план би трябвало да бъде оповестен в средата на януари, а приемането му се чака през април идната година, инфорсмира скопският вестник “Слободен щемпел “ .

" С този закон ще е належащо да се трансформират 46 закона и повече от 70 подзаконови акта преди въвеждането на еврото ", сподели Марич на конференция " Хърватия като част от еврозоната ".

Правителството в Загреб дефинира 1 януари 2023 година като дата, на която Хърватия би трябвало да бъде подготвена да се причисли към еврозоната, а оповестяването на формалното решение за влизането на Хърватия в еврозоната се чака в средата на идната година.

„ От този миг Хърватия на процедура навлиза в тази крайна фаза и би трябвало да ускорим темповете, тъй като имаме доста работа “, сподели Марич.

Той добави, че следва сериозна промяна във финансовия бранш и че той има един общ знаменател - " информиране и отбрана на потребителите като неразлъчен принцип на целия развой ".

Според Марич от август следващата година законът за еврото ще регламентира задължението за двойно оповестяване на цените, което е един от методите за облекчение на инфлационния напън.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР