Загреб. Хърватски граждани, които се противопоставят на използването на така

...
Загреб. Хърватски граждани, които се противопоставят на използването на така
Коментари Харесай

HRT : В Загреб започва протест срещу противоепидемичните мерки

Загреб. Хърватски жители, които се опълчват на потреблението на по този начин наречените Сovid паспорти, стачкуват в хърватската столица Загреб, заяви Хърватската национална телевизия HRT .

Според информацията рейсове с протестиращи са пристигнали от разнообразни градове на страната до две сборни места, ситуирани наоколо до централния площад Бан Йосип Йелачич, където стачкуващите ще отидат в две проведени шествия. Броят на участниците към момента не е посочен, само че фрагментите демонстрират, че те към този момент са няколкостотин.

В обществените мрежи уредниците нарекоха сегашния протест " Бял спокоен марш ", като по този метод акцентират мирния темперамент на демонстрацията.

Както означават в правоохранителните органи на Загреб, акцията не е позволена. Тя ще бъде охранявана от полицейски чиновници, ситуирани по маршрута на шествията.

В Хърватия, заради тежката епидемиологична обстановка, от 15 ноември е в действие условие за съществуването на Сovid-паспорти за чиновници и гости на всички държавни институции. От 16 ноември тази мярка е разширена и в просветителния бранш. При тяхно неявяване се изисква негативен PCR тест.

Според Националния щаб за гражданска отбрана, броят на имунизираните с първия съставен елемент на имунизацията в Хърватия е 62,14% измежду възрастните, или 52,04% от общото население на страната.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР