Загиналите при размириците в Южноафриканската република вече са 212, съобщава

...
Загиналите при размириците в Южноафриканската република вече са 212, съобщава
Коментари Харесай

Загиналите при безредиците в ЮАР вече са 212

Загиналите при размириците в Южноафриканската република към този момент са 212, оповестява Дойче веле, оповестиха управляващите на конференция. Ден по-рано жертвите бяха 117. Най-много са те в провинция Квазулу Натал в източната част на страната.

Според управляващите, все пак обстановката се възстановява. На 15 юли беше обявено, че ситуацията в провинция Гаутенг, където се намират столицата на страната Претория и мегаполисът Йоханесбург, към този момент по-спокойна.

Безредиците бяха провокирани от влизането в пандиза на някогашния президент на страната Джейкъб Зума. В края на юни той беше наказан на 15 месеца отнемане от независимост за многократни отводи да се яви на разпит в Антикорупционната комисия, която проверява данни за нарушавания, осъществени от него по време на ръководството му от 2009 до 2018 година

Много южноафриканци приветстваха присъдата, само че последователите на Зума излязоха на всеобщи митинги по улиците. Бяха опожарени публични здания, а доста частни домове - разграбени.

На 11 юни президентът на страната Сирил Рамапоса прикани сънародниците си да " стачкуват спокойно ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР