Заев: Няма друга Македония, освен нашата"Няма друга Македония, освен нашата",

...
Заев: Няма друга Македония, освен нашата"Няма друга Македония, освен нашата",
Коментари Харесай

Заев: Няма друга Македония, освен нашата

Заев: Няма друга Македония, с изключение на нашата
"Няма друга Македония, с изключение на нашата", съобщи министър-председателят на Македония Зоран Заев в изявление за електронната гръцка медия "Прототема".

Неговото изказване е част от напъните му да накара жителите на страната да гласоподават по време на референдума за утвърждението на Договора от Преспа, който постави завършек на дългогодишния спор за името и дава опция на Македония да се причисли към НАТО и да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.

"Северната част на Гърция е Гърция, а западната част на България е България. Няма друга Македония, с изключение на нашата. Няма друга на света. И знаейки нашите вероятности за в бъдеще ние би трябвало да го създадем за идващите генерации, за нашите деца. И за това е аз считам, че имаме сериозна причина да се обединим", съобщи Заев.

В същото изявление Заев повтори, че ратификацията на контракта ще докара до това "македонския народ" да имат интернационално приета страна и приет "македонски" език, като добави, че по-късно никой не може да опровергае "нашата македонска еднаквост."

Заев показа, че добавката "Северна" към името на страната не е елементарно за приемането жителите, само че призна, че позитивите от договорката за името са повече от негативите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР