Заедно за Берковица“ представя своя късометражен филм Забравените“. Кадрите бяха

...
Заедно за Берковица“ представя своя късометражен филм Забравените“. Кадрите бяха
Коментари Харесай

Филм разказва за забравените хора в бедния Северозапад

„ Заедно за Берковица “ показва своя късометражен филм „ Забравените “. Кадрите бяха снимани по време на тазгодишната ни акция „ Сподели обяд с пенсионер в потребност “. Чрез нея бяха раздадени над 70 пакета с хранителни артикули в част от селата към Берковица, написа bulnews.bg.

„ Дълго време се чудехме по какъв начин да представим това, което видяхме. Не искахме всичко в Северозапада да е сиво и тъмно за следващ път, да даваме естрада на мизерията и недоимъка. Но за жалост действителността е такава.

В това видео ще видите едни от най-бедните хора в посетените от нас села. Хора, забравени и отритнати от страната на високо равнище – макар напъните на кметовете и кметските наместници по места. Те живеят в различен свят – в свят, в който са забравени. Ние желаеме да покажем този свят.

Често приказваме за Северозапада, за хората, за бедността и постоянно се опитваме да пресъздаваме нещата по-положително, с вяра, не харесваме отчаянието и негативизма. И може би тук от време на време бъркаме. Може би читателите и феновете остават с усещане, че животът не е толкоз заплашителен и сложен.  Може би от време на време би трябвало да кажем и покажем истината – нешлифована, груба и неуместна, само че истина “, пишат основателите на концепцията.

Вярваме в бъдещето на Северозапада, безапелационни са от „ Заедно за Берковица. Въпреки всичко огромна част от хората в селата са с изправени глави, с непреклонен дух и с поглед, изпълнен с вяра, споделят те. „ А вярата постоянно ще я има, постоянно ще бъде част от тяхното всекидневие, от нашите акции и ще бъде опора, върху която ще градим по-добрия Северозапад “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР