Заедно с магьосника на италианските канцонети в прочутата зала Марая“,

...
Заедно с магьосника на италианските канцонети в прочутата зала Марая“,
Коментари Харесай

Хорът на Русенска опера пее с Андреа Бочели в Саудитска Арабия

Заедно с магьосника на италианските канцонети в фамозната зала „ Марая “, известна като най-голямото в света огледално здание и вписана заради това в Книгата на върховете на Гинес, ще излязат и русенските майстори на хоровото пеене.

Хорът на Русенската опера дружно с обичайните си сътрудници от хор „ Дунавски звуци “ има намерение да възхити елитната аудитория на фестивала „ Зима в Тантор “.

Първата част на концерта включва типичен произведения и оперни фрагменти. В нея русенските хористи ще се изявят с осъществяване на две тостове - от оперите „ Травиата “ и „ Селска чест “.

Втората част е отдадена извънредно на италианските канцонети. В нея русенския хор взе участие във всички осъществявания на тенора със международна популярност. Финалът на концерта ще бъде подложен с един от оперните бисери - арията „ Nesun Dorma “ от „ Турандот “ и финала на операта от Джакомо Пучини.

“Получихме тази „ бърза покана “ безусловно преди две седмици и ни се наложи доста скоростно да подготвим нашето присъединяване!За нас е не просто чест да пеем на една сцена с Андреа Бочели - одобряваме това като отговорно предизвикателство, само че също и като опция да покажем още веднъж надалеч зад рамките на България силата на хоровото изкуство, една от артистичните емблеми на Русе! ” - показа преди да отпътуват с под наем полет през днешния ден за известното Кралство в Близкия изток, диригенът Стелияна Димитрова-Хернани.

Концертът в зала „ Марая “ (името на арабски значи огледало, фасадата на постройката е обшита с 9740 квадратни метра огледални панели) ще бъде през днешния ден.

На този линк от 19.30 ч. концертът може да бъде гледан онлайн:

https://m.youtube.com/watch?v=_56XzyVV_P8&feature=youtu.be

Изпратихте
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР